ka-jul-145

La deg inspirere av intervjuer med våre ansatte, tidligere studenter og oppskrifter på smakfulle retter som enkelt kan lages på ditt hjemmekjøkken samt drikkeanbefalinger. Våre kokker og vinkelnere gir deg tips og triks på alt fra kjente, tradisjonelle klassikere til nye, spennende retter og drikke fra fjerne himmelstrøk. Oppskriftene er hentet fra våre to kokebøker "Saus & kraft" og "Kok & stek" men også noen ganger fra kokkens hode. 


Vi ønsker å inspirere alt fra nybegynnere til mer erfarne matentusiaster. 


Vel bekomme!


Kokebøkene "Saus & kraft" og "Kok & stek" er utgitt av Gursli Berg forlag.
Fotograf: Paul Paiewonsky
For å bla i Saus & kraft online gå hit.
For å bla i Kok & stek online gå hit.  

Sankthansaften med Synne

Synne Brandtzæg er eneste kvinnelige kokk hos KA. Selv om vi ønsker oss flere kvinner i kokkeyrket så er vi veldig takknemlige for at det er akkurat Synne som er vårt kvinnelige alibi. Hun er drivende dyktig, engasjert i jobben samt utrolig positiv. I denne artikkelen vil Synne fortelle litt om hva hun kan tenke seg å spise på Sankthansaften samt gi deg oppskrifter på havrekjeks og en sommerlig potetsalat med sherrysmør.  

Synnes havrekjeks

Havrekjeks er godt alene, som et alternativ til kjøpekjeks, eller som en en s'mores med marshmallows. Ha gjerne jordbær og eller sjokolade til s'moresen. 

Potetsalat med sherrysmør

Nypoteter er poteter på sitt bete, og da er de nesten en rett i seg selv. Om du baker dem, koker dem i godt saltet vann, eller gir dem en runde på grillen etter at de er kokt. Her er det mange muligheter... Denne potetsalaten gjør det godt på egen hånd, eller som godt tilbehør til kjøtt eller fisk på grillen. 

Intervju med Frode Rønne Malmo

Frode er daglig leder av Mathallen Oslo. Han er både glad i mat og drikke og har vært vinstudent her på KA. Frode har bestått WSET level 2. 

Hva er WSET?
WSET står for Wine and Spirit Education Trust. Kurset er en vin- og brennevinsutdanning som er anerkjent  fra England.
Kurset er for både nybegynner og viderekomne. KA tilbyr WSET level 2, 3 og 4. 
Passer fint for deg som er vininteressert, jobber med vin eller ønsker litt mer vinkunnskap.
Studiet gjennomføres på kveldstid dere du vil lære både gjennom smaking og teori.

Sommerdrinker med Ole Kristian

Ole Kristian Hyttebakk er en kunnskapsrik og engasjert restaurantsjef, ved vår hovedavdeling. Han er særdeles glad i å dele av sin kunnskap om vin, øl og drinker til våre gjester. Her får du noen spennende tips til hvordan man kan lage en skikkelig digg punsj hjemme på kjøkkenbenken uten noe hokus pokus, bare masse gode smaker.

Hjemmelaget juice

Juice kan enkelt lages hjemme, uten å være for tidkrevende.
Lag den dagen før den skal serveres slik at smakene setter seg. Drikk den alene eller bland den i en sommerlig punsj.
Denne oppskriften vil gi 6-7 dl. juice. 

Fruktpunsj

Fruktpunsj er deilig og forfriskende på sommeren. Vær kreativ og bruk din favoritt enten det er pasjonsfrukt, jordbær, banan, bringebær, vannmelon eller sitron. Her er det mye å velge mellom og det er kun fantasien som setter begrensninger. I denne artikkelen får du enkle oppskrifter på to ulike fruktpunsjer. Se også vår oppskrift på hjemmelaget juice som passer perfekt i punsj eller alene som forfriskning. 
Oppskriftene er beregnet på 10 og 15 personer. 

Kokkens beste tips til grillsesongen

Marius Myrstrand har jobbet på KA i nærmere tre år. Han begynte som commis før han etter hvert fikk stillingen som kokk. Til tross sin unge alder er Marius erfaren, veldig dyktig og ikke minst engasjert i kokkeyrket. 

Rabarbrasorbet

Rabarbra er anvendelig. Den kan tilberedes som suppe, grøt eller slik som vi har valgt her, som en sorbet. Her finner du oppskrift på en forfriskende, sommerlig variant. Den kan nytes alene eller med en velsmakende pai. Nammm!

Musserende viner med Heidi

Sommelierens beste tips for å velge musserende vin.

Heidi Iren Hansen er vinansvarlig ved KA. Heidi er et levende leksikon når det kommer til vin, og med bakgrunn som kokk så er hun virkelig god på å sette mat og vin sammen i fantastiske kombinasjoner. I denne artikkelen skal Heidi geleide oss gjennom jungelen av musserende viner som finnes på markedet. 


Majones ekspress

Majones trenger ikke være så vanskelig å lage selv hjemme. Prøv med vår enkle oppskrift hentet fra kokeboken vår "Saus og kraft". 

Asparges med hollandaise

Asparges og hollandaise er perfekt sammen. Her har vi brukt en oppskrift hvor man blansjerer aspargesen. Blansjering betyr det samme som forvelling. Teknikken går ut på å legge en råvare i kokende vann på 100 grader i kort tid, for så å kjøle den raskt ned slik at kokeprosessen avsluttes.

Bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk. Et godt alternativ til Påskemiddagen!