ka-jul-145

La deg inspirere av oppskrifter på smakfulle retter som enkelt kan lages på ditt hjemmekjøkken. Våre kokker gir deg tips og triks på alt fra kjente, tradisjonelle klassikere til nye, spennende retter fra fjerne himmelstrøk. Oppskriftene er hentet fra våre to kokebøker "Saus & kraft" og "Kok & stek" men også noen ganger fra kokkens hode. 


Vi ønsker å inspirere alt fra nybegynnere til mer erfarne matentusiaster. 


Vel bekomme!


Kokebøkene "Saus & kraft" og "Kok & stek" er utgitt av Gursli Berg forlag.
Fotograf: Paul Paiewonsky
For å bla i Saus & kraft online gå hit.
For å bla i Kok & stek online gå hit.  

Rabarbrasorbet

Rabarbra er anvendelig. Den kan tilberedes som suppe, grøt eller slik som vi har valgt her, som en sorbet. Her finner du oppskrift på en forfriskende, sommerlig variant. Den kan nytes alene eller med en velsmakende pai. Nammm!

Musserende viner med Heidi

Sommelierens beste tips for å velge musserende vin.

Heidi Iren Hansen er vinansvarlig ved KA. Heidi er et levende leksikon når det kommer til vin, og med bakgrunn som kokk så er hun virkelig god på å sette mat og vin sammen i fantastiske kombinasjoner. I denne artikkelen skal Heidi geleide oss gjennom jungelen av musserende viner som finnes på markedet. 


Majones ekspress

Majones trenger ikke være så vanskelig å lage selv hjemme. Prøv med vår enkle oppskrift hentet fra kokeboken vår "Saus og kraft". 

Asparges med hollandaise

Asparges og hollandaise er perfekt sammen. Her har vi brukt en oppskrift hvor man blansjerer aspargesen. Blansjering betyr det samme som forvelling. Teknikken går ut på å legge en råvare i kokende vann på 100 grader i kort tid, for så å kjøle den raskt ned slik at kokeprosessen avsluttes.

Intervju med en vinkelnerstudent

Ronny Kolvik, kjøkkensjef ved Arakataka, Oslo.
Arakataka har i mange år vært en av Oslos beste restauranter, med Ronny som sjef på kjøkkenet. 

Bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk. Et godt alternativ til Påskemiddagen!