TA_KulinariskAkademi_1212_4281
_MG_3988

Spør oss om du er på utkikk etter matkurs, vinkurs, julebord, sommerfest, firmaarrangement med kolleger eller kunder.

Velkommen til unike mat- og drikkeopplevelser hos Kulinarisk Akademi! I moderne lokaler tilbyr noen av landets fremste kapasiteter innen mat og drikke et unikt produkt for alle som vet å sette pris de kulinariske gleder.

Mulighetene er mange på KA. Ønsker du et inspirerende kurs for deg og dine venner, kolleger eller kunder? Vi presenterer her forskjellig mulige løsninger på morsomme og lærerike kurs. Har du egne ønsker om tema, land eller råvarer, ta kontakt og vi kan skreddersy opplegg for enhver anledning.
Vi tilbyr:
  • Lunsjkurs
  • Litt å lage, litt å spise
  • Kokkekamp
  • Deltagende kokkekurs
  • Sauseskolen
  • Smakfull gourmet kveld med egen kokk og vinkyndig servitør
  • Kulinarisk Aften 
  • Sushikurs
  • Julebord
For forespørsler ta kontakt:
cv@kulinariskakademi.no
Teambuilding med mat- og vinkurs

Mulighetene er mange på KA. Ønsker du en inspirerende arrangement for deg og dine venner, kolleger eller kunder? Vi presenterer her forskjellig løsninger på morsomme og lærerike kurs. Har du egne ønsker om tema, land eller råvarer, ta kontakt og vi kan skreddersy opplegg for enhver anledning.

Lunsjkurs

Et effektivt kurs for mindre grupper med tanke på bedrifter.
I løpet av 1-1,5 time får man et kort lærerikt kurs og har en hyggelig lunsj i inspirerende omgivelser.
Her velger man mellom:

  • 1 eller 2 retters lunsj

Vår bestselger:

En boblende start på kvelden!

Start kvelden med en boblende vinsmaking sammen med en av våre kunnskapsrike vinkelnere.Vinkelneren gir dere en innføring i Europas musserende viner gjennom en kort teoretisk bit og en smaking av ulike musserende viner.

Litt å lage, litt å spise( lett deltagende kokkekurs)

Her er dere selv med og tilbereder måltidets første rett. Vi deler dere inn i grupper som veiledes av våre kunnskapsrike kokker. Etter endt kokkelering kan dere sette dere til dekket bord for å nyte: først den selvlagede forretten, deretter hovedrett og dessert tilberedt av våre kokker.
Har du et spennende tema i tankene eller ønsker fokus på én eller flere spesielle råvarer? Ikke noe problem. Det kan vi enes om i forkant.
Kjøkkenseansen varer ca. 1 time

Kokkekamp

Kokkekonkurranser på tv er underholdende og spennende.
Hos oss på Kulinarisk Akademi kan dere prøve dere som Masterchef-deltager uten at forsøket sendes på riksdekkende fjernsyn.
Vi legger til rette for en utfordrende teambuilding-aktivitet der lagånd og
konkurranseinstinkt går hånd i hånd.
Kvelden starter med at kokkene demonstrerer retten deltagerne skal lage. Deretter deler vi dere i grupper som skal forsøke å gjenskape retten kokkene viste under demonstrasjonen. Hver gruppe presenterer tre tallerkener.

Råvarebordet bugner av fristende ingredienser og, som alltid på et kjøkken, foregår alt under et visst tidspress. Vi setter av 45 minutter til kokkekampen: 10 minutter til å hente råvarer, 5 minutter til organisering og 30 minutter til matlaging. Resultatet bedømmes på bakgrunn av samarbeid i gruppen samt rettens utseende og smak.

Når vinnerlaget er kåret og de stolte vinnerne har blitt belønnet med diplomer og kanskje også en premie, er det tid for en velfortjent pust i bakken. Kokkene tilbereder en flott 3-retter der retten fra kokkekampen inngår – denne gangen tilberedt av en ekte kokk.
Kjøkkenseansen varer i ca. 1 time

Andre kurs vi kan tilby:

Sauseskolen

Alle kan vel si seg enige i at lite slår en god saus.
Det er den som får oss til å lukke øynene i ren nytelse på restaurant, og det er den vi snakker om etterpå. Det kan da ikke være mulig, har du kanskje tenkt, at jeg, en skarve hobbykokk, skal kunne klare å lage noe som smaker så himmelsk?

Fortvil ikke. Det er enklere enn du tror. Bli med på vår lille sauseskole der noen av Norges fremste innen kokkefaget avslører hemmeligheten bak en perfekt saus.

Vi starter med en kort demonstrasjon før vi deler deltagerne i grupper. Hver gruppe får ansvaret for sausen til én av kveldens tre retter. Mens dere jobber med sausen, tilbereder kokkene en herlig 3-retter. Serveringen tar vi oss av.
Selve sausekurset tar ca. 45-60 minutter

Sushi

Kulinarisk Akademis kokebok, Sushi på Norsk, er en enkel og visuelt innbydende kokebok for deg som ønsker å lage sushi hjemme.
Har du lyst på litt hjelp til å finne din indre sushikokk, anbefaler vi sushikurset. På en inspirerende og lettfattelig måte gir vi deg et innblikk i sushiens verden og lærer deg hvordan du lykkes med de asiatiske smakene. Som råvarer bruker vi selvfølgelig Norsk fisk og skalldyr
Avslutningsvis nytes sushibitene laget på kurset.
Kjøkkenseansen varer ca. 1-1,5 time

Deltagende sharing /Deltagende kurs med småretter

Dette kurset er skreddersydd for bedrifter og deltagerne jobber mot et felles mål; Smakfulle og fristende retter.  Denne kvelden får du og dine kolleger lage mat sammen med våre kokker på et av våre flotte og moderne kjøkken. Menyen varierer fra sesong til sesong, men kokkene ved Kulinarisk Akademi bruker alltid gode råvarer. Kvelden starter med en gjennomgang av menyen før deltagerne deles i grupper og sammen lager kveldens måltid. (Antall, samt størrelse på gruppene vil variere etter antall deltagere.)
Hver stasjon lager en til to retter og middagen, en god variasjon ulike småretter, serveres fra en buffet. 
Kjøkkenseanse: 1,5-2 timer

Deltakende kokkekurs

Denne kvelden lager du og dine kolleger mat sammen med våre kokker i et velutstyrt og toppmoderne kjøkken. Vi lover en flott teambuildingaktivitet der stikkordene er samarbeid og gode smaksopplevelser. Menyen varierer med sesongene, men råvarene henter vi alltid fra øverste hylle.
Vi starter kvelden med en gjennomgang av kveldens 4-retters meny. Deretter deles deltagerne i grupper som sammen tilbereder kveldens måltid.
Har du et spennende tema i tankene eller ønsker fokus på én eller flere spesielle råvarer? Ikke noe problem. Det kan vi enes om i forkant. Etter endt kjøkkenseanse setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele.
Kjøkkenseanse: 1,5-2 timer

Chef's table med privat kokk og egen vinkyndig servitør

Denne kvelden dekker vi et lekkert bord i et av våre toppmoderne kjøkken, og gir våre beste matkunstnere frie tøyler. Mens kokkene tryller frem den ene fristelsen etter den andre, kan du og dine gjester lene dere tilbake og bli forført av deres kreativitet, finslepne teknikk og spennende smakssammensetninger.
Menyene varierer, men de vil alltid være basert på sesongens aller beste råvarer.

Et måltid er ikke komplett uten noe godt i glasset. Vår vinkyndig plukker frem noen skikkelige godbiter fra kjelleren, og dere får oppleve hvordan den rette vinen løfter de ulike rettene til nye høyder. Vinkelneren vil forklare grunnprinsippene bak kunsten å kombinere mat og vin, og kokken deler villig av sine kunnskaper om råvarer, smak, teknikk og utstyr.
Vi garanterer en smakfull og lærerik opplevelse dere sent vil glemme.
Kveldens meny består av fem retter

Kulinarisk Aften

Skal noe feires, eller vil du ha med kollegene dine på en matopplevelse utenom det vanlige.
På Kulinarisk Akademi tar vi i mot grupper som ønsker en middag tilberedt av våre fantastiske kokker. Vi servere fra tre retter og oppover, hvor mange blir vi enige om.
Kulinarisk Aften arrangeres fra 30 personer og oppover, bryllup minimum 60 personer.
Våre lokaler gir en flott ramme også rundt de høytidelige middagene. Feirer du et jubileum, en doktormiddag eller skal du gifte deg. Vi har lokalene, kokkene og kan tilby en unik og uforglemmelig ramme rundt de store øyeblikkene.


For forespørsler ta kontakt:
cv@kulinariskakademi.no