hvitvin
_MG_3755

 

 Vi tilbyr blandt annet

 • Boblende start på kvelden!
 • Vinkurs rett hjem
 • Temabasert foredrag/vinsmaking
 • Ost og vin
 • Musserende vin
  Litt om vår vinansvarlig:

Heidi Iren Hansen har bakgrunn som kokk og har jobbet som sommelier på kjente restauranter i Norge. Hun jobber nå på heltid med vinkurs og vinutdanning og deler gledelig av sin kunnskap.

Utdanninger

 • 2016 Stage two student med The institute of Masters of Wine
 • 2013 Uteksaminert WSET Diploma in Wine and Spirit
 • 2009 Uteksaminert vinkelner som best i klassen

Annet

 • 2015 vinner av Nordic Ruinart Sommelier Challenge
 • 2013 og 2015 andreplass i Norges mesterskap for vinkelnere
 • 2013 tredjeplass i Nordisk mesterskap for vinkelnere

Vinsmaking

Våre vinsmakinger tilbys den vininteresserte og det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å delta. Kursene er frittstående og de bygger ikke på hverandre.


En boblende start på kvelden!

Start kvelden med en boblende vinsmaking sammen med en av våre kunnskapsrike vinkelnere. Vinkelneren gir dere en innføring i Europas musserende viner gjennom en kort teoretisk bit og en smaking av ulike musserende viner.


Vinkurs rett hjem?

Vår vinansvarlig Heidi skreddersyr en smaking etter deres behov og ønsker. Vi går gjennom den viktigste teorien for å lære hvordan vinene lages fra druer til ferdig vin. Opprinnelse, jordsmonn, gjæringsprosesser, fatlagring og ikke minst druesorter er viktige faktorer vi tar for oss, pluss mange, mange flere. Vi går også gjennom hvordan vinenes egenskaper påvirker valget av vin til mat og gir deg gode mat tips til de ulike vinene.

Temabaserte foredrag/vinsmaking

Ulike vinproduserende land eller regioner. Vinverden byr på utallige antall forskjellige land og regioner. Vi holder en spennende smaking med fokus på et vinproduserende land eller område etter ditt ønske.

Ost og vin

Vi gir dere en innføring i prinsippene rundt ost og vin i kombinasjon. De teoretiske prinsippene blir gjennomgått før det blir smaksprøver på seks ulike kombinasjoner av ost og vin. Vi smaker et utvalg klassiske, kontinentale oster, faste og bløte, hvite og blå. Vinene som blir servert er tilpasset ostene, og vi går igjennom en rekke ulike stiler fra tørre hvite, røde og søte. 

Musserende vin

Start kvelden med en boblende vinsmaking. Vi gir dere en innføring i Europas musserende viner gjennom en kort teoretisk bit og en smaking av ulike musserende viner.


Vi skreddersyr hvert vinkurs etter deres ønsker og behov. Ta kontakt for tilbud på et vinkurs for din bedrift, deg og dine venner, kunder og forretningsforbindelser.
Vi smaker fra 3 til 6 viner og vinkursene har en varighet fra 1 til 2,5 timer.

Ta kontakt for pristilbud:
cv@kulinariskakademi.no


Gi bort vinsmaking i gave? Vi selger gavekort.

Se kurskalender for mer informasjon om neste vinsmaking, eller ta kontakt dersom du ønsker pristilbud for store eller små grupper.