17. mai frokost med Kristian

KR

Kokkens beste tips til 17. mai frokosten.


Kristian Rønnestad er matkonsulent her hos oss på KA og har jobbet som kokk i 13 år. Til 17. mai frokosten synes Kristian det er viktig å kose seg litt ekstra; «Det skal være en ekstraordinær frokost med velsmakende retter, ikke noe vanlig brødskive denne dagen», forteller han.

Kristian synes det er viktig å bruke de norske sesongene og utnytte seg av de gode råvarene. Nå har de norske aspargesene akkurat kommet og da gjelder det å utnytte seg av dette til det fulle. En festfrokost trenger ikke nødvendigvis ta så lang tid å lage eller være komplisert. Du kommer langt med gode, norske asparges forteller Kristian. Blansjer de og server de med hjemmelaget majones tilsatt masse forskjellige urter og ramsløk. Alternativt kan du servere de med posjert egg og hollandaise. Det er jo også verdt å nevne at asparges passer utmerket til champagne, smiler Kristian.

Er det andre retter du kan tenke deg på et 17. mai frokostbord?

Røyka eller gravet laks er jo alltid godt, servert med en vårgrønn salat hvor du bruker av de beste grønnsakene av sesongen; reddik, asparges, nepe, for å nevne noe. Men det viktigste med 17. mai frokosten er jo å ha en hyggelig stemning med gode venner og familie, understreker Kristian. Og mest mulig champagne, legger han til. 


For video av hvordan lag ekspressmajones se her. 

Oppskriftene på ekspressmajones og asparges med hollandaise finner du her på nettsiden vår, men også i kokebøkene våre «Kok og stek» og "Saus og kraft", utgitt av Gursli Berg. Foto av Paul Paiewonsky.