Akevittgravet laks med gremolata

Gremolata

Akevittgravet laks med krydder og dill, servert med grillet hjertesalat, sitroner og gremolata. Nam!


Akevittgravet laks med krydder og dill                                                   

Gravlaks:
1,5      kg        Laksefilet med skinn
55       g          sukker
55       g          salt
1          dl         akevitt
4          ss        grovhakket dill

Krydderblanding:
1          ss        hel sort pepper
1          ss        hele fennikelfrø
1          ss        hele korianderfrø

Fremgangsmåte:

Krydderet varmes i en stekepanne på middels temperatur i 4 minutter, deretter knuses alt grovt.
Legg laksen med skinnsiden ned på fatet, fordel så sukker, salt og krydder over hele fileten med mer på den tykke delen enn på haledelen, helst ingenting under skinnet på fisken. Drypp på akevitt og fordel hakket dill over fisken, trekk så det hele med plastfolie og sett fisken i kjøleskap. La den stå i 2 dager.

Stekes på høy varme i 5-6 minutter med skinnsiden ned. 


Gremolata

4          ss        bladpersille,finhakket
2          ss        sitronskall,revet på microplane
2          fedd    hvitløk,revet på microplane
6-8      ss        olivenolje
Salt og pepper 

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til gremolataen.
Smakes til med salt og pepper.

Velbekomme!