Grillet hjertesalat

Hjertesalat

Hjertesalat og romanosalat er de salattypene som egner seg best på grillen. Man kan spise salaten lun, rett fra grillen eller man kan lage en dressing og vende den i salaten etter at den er blitt litt avkjølt. 


4 porsjoner

2 hjertesalat
Olivenolje
Salt og pepper
Sitron, saft


Del hjertesalaten i to. Gni litt olje rundt det hele, og dryss på salt og pepper. Grill på snittflaten av salaten til den blir brent og begynner å falle litt sammen. Det skal fortsatt være crunch i salaten. 

Når salaten er ferdig, press fersk sitronsaft over og noen dråper god olivenolje. Dryss eventuelt på mer salt eller for eksempel noe pisket crème fraîche og vellagret ost. Man kan også avkjøle salaten og blande inn en dressing, for eksempel cæsardressing. 

Oppskriften er hentet fra vår kokebok "Kok & stek" utgitt av Gursli berg forlag.