Grunndeig for loff

loff

Hjemmebakt brød er alltid godt. Denne oppskriften kan med og uten krydder eller for eksempel oliven, soltørket tomat osv. Ta med noe godt pålegg og du har superdigg mat på farten. 


Til en langpanne

Dag 1

1,25 kg hvetemel
0,8 liter vann

Kjøres 6 minutter på lav hastighet, eltebollen må være ren, ingen rester av deig eller gjær. Dekkes til med plast og ligger til neste dag.

 

Dag 2
25 g gjær
25 g salt

Tilsettes i deigen, kjøres i 8 minutter på sakte hastighet, og 1 minutt på rask hastighet.

 

80 g calimataoliven

 

Tilsett smak og kjør på sakte fart til det er godt innblandet. Ved tilsetting av oliven, pass på at ikke de kjøres helt i stykker. Legg deigen over i en smurt bakk, strekkes 3 – 4 ganger i løpet av 2,5 time. Deles opp og strammes, legges på brett, strammes 2 ganger før emnene dyppes i olje og legges over på brett med bakepapir. Heves. Stekes på varmluft 220 grader i 10 min før du skrur ned varmen til 200 grader og steker videre i 20 min. Pensles med olivenolje og strøs med godt salt, rett etter steking.


Oppskriften er hentet fra kurset som heter "3 dagers kurs - mini kokkeskole". Her lærer du det beste om det meste, deriblant baking. For å se oversikt over våre kurs, gå hit.