Intervju med en vinkelner, Inghild Stien Thorvaldsen

Inghild Mads

Inghild er 33 år og jobber som restaurantsjef hos Colonialen i Bergen. Hun ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni. 


Hvorfor valgte du å ta denne utdanningen?

Jeg har jobbet veldig lenge i restaurantbransjen, samt tatt en master på hotellhøyskolen i Stavanger, men ikke fått tatt utdannelse innen vin. På Colonialen hvor jeg jobber er alle sommelierer og da ble det klart at jeg også måtte få tatt denne utdanningen, forklarer Inghild. Studieløpet hos KA passet meg veldig godt. Jeg liker godt at det er intensiv læring i en uke av gangen i og med at jeg bor i Bergen.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Dette er en meget bra utdanning innenfor vin. Lærerne er de beste på vin i Norge og det jeg liker så godt er at de utfyller hverandre på hver sin måte. Noen er mer akademiske, mens andre er løsere i stilen, her er det noe som passer for alle. Felles for dem alle er at de har bred kunnskap og fremfører den også godt. Inghild trekker også fram det gode klassemiljøet. Det er utrolig mange hyggelige medelever, sier hun, og alle er her for å lære.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli sommelier?

Drikk masse vin, smiler Inghild. Eller kanskje rettere sagt smak masse vin. Samme om det er godt eller vondt, ungt eller gammelt, det viktigste er å smake seg frem. Les gjerne litt om området vinen er fra mens du smaker, det gjør at man husker litt bedre. Å kombinere praksis med teori har mye for seg, forteller Inghild. 
For påmelding til vinkelnerstudiet eller andre spørsmål vedrørende vinutdanning ta kontakt med Heidi Iren Hansen, vår vinansvarlige på hih@kulinariskakademi.no


Foto: Mads Iversen