Intervju med Ronny Kolvik vinkelnerstudent

Ronny

Ronny Kolvik, kjøkkensjef ved Arakataka, Oslo.
Arakataka har i mange år vært en av Oslos beste restauranter, med Ronny som sjef på kjøkkenet. 


Hvorfor valgte du å utdanne deg til sommelier?

Jeg tenkte en god stund før jeg bestemte meg i fjor sommer at jeg trengte litt ny inspirasjon. Jeg var litt rastløs og ønsket nye utfordringer. Å lære mer om vin er definitivt innenfor mitt fagfelt og det vil også kunne hjelpe meg å bli flinkere på mat og vin i kombinasjon. Å kunne bistå restaurantsjefen med hvilke vin som kan passe til ulik mat vil styrke min faglige kompetanse og det ser jeg på som veldig nyttig, forteller Ronny. 

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Det er definitivt veldig lærerikt, men også krevende, forklarer Ronny. Det er intense uker hvor man smaker MYE vin, så det er en del å holde oversikt over. Når det er sagt så lærer man ekstremt mye den tiden man er på KA.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli sommelier?

Man bør først og fremst ha interesse for faget. Det kan være lurt å begynne med å smake seg gjennom ulike typer av vin på forhånd, så man er litt forberedt. Oppretthold smakingen av ulike viner underveis i kurset og gjerne etter kurset også. På den måten vil du klare å holde tritt med undervisningsopplegget, samt holde kunnskapen relevant etter endt utdanning.

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

Ja, det kan jeg absolutt gjøre. Måten undervisningen er lagt opp på med èn uke av gangen passer meg også veldig godt, fortsetter Ronny. Da kommer man liksom skikkelig inn i vin-bobla og lærer veldig mye på en gang. Det passer meg veldig bra. Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.