Kokkens beste tips til mat i parken eller på stranden

Jonas

Jonas Modell er kjøkkensjef ved vår avdeling i Mathallen. Han er lidenskapelig opptatt av god mat og deler velvillig av sin kunnskap med andre. Jonas er strukturert og dyktig og har til enhver tid god kontroll på sin avdeling. I denne artikkelen kan du lese om hva Jonas kan tenke seg å ha med seg av mat i parken eller på stranda samt oppskrifter på dette. 


Hva kan være digg å ha med seg hvis man vil spise i parken eller på stranda?

Grilling hører jo sommeren til, så det er jo alltid et godt alternativ. Da anbefaler jeg å kjøpe en liten kullgrill med håndtak, som er lett å frakte rundt. Den er helt magisk, sier Jonas. Det trenger ikke å koste så mye og det er MYE bedre enn en engangsgrill. Med en bærbar kullgrill slipper du smaken av alle kjemikaliene som den engangsgrillen er dynket i, du får høyere temperatur som gjør at du kan bruke grillen til annen mat enn kun pølser. Det er også mye mer miljøvennlig med egen grill, da engangsgrillene forårsaker et forsøplingsproblem, forklarer Jonas. Da kan du grille kjøtt, fisk, grillspyd etc. Bare husk å ha tålmodighet til å vente til grillen er varm nok, så du unngår å tilberede maten mens det fortsatt er flammer.

Hvis man ikke vil grille, hva kan være et godt alternativ?

Salat er veldig enkelt og greit å ha med seg. En asiatisk nudelsalat for eksempel, som du lager på forhånd, er veldig godt. Bruk litt ulike grønnsaker, urter og en god dressing og du har en smaksrik salat som du kan ta med hvor som helst, sier Jonas. Du kan variere denne salaten ved å ha i kjøtt eller fisk. 

Hva kan du anbefale om man ikke har tilberedt noe mat på forhånd?

Baguetter fra bakeren med noe god spekeskinke og litt grønt kommer du langt med. Har du likevel klart å planlegge litt så har du også med deg noe bakt hvitløkmajones, sier Jonas. Er du en av de som baker hjemmebakt brød er det supert å ta med dette også, som et alternativ til kjøpe-baguetter. 


Husk å nyte sola og god mat og drikke i sommer!

Oppskrift på asiatisk nudelsalat finner du her.

Oppskrift på grunndeig til loff finner du her.

Oppskrift på bakt hvitløksmajones finner du her.  


Oppskriftene er hentet fra henholdsvis kurset "asiatiske smaker", "3 dagers kurs - mini kokkeskole" og kokeboka vår "Kok & stek", utgitt av Gursli berg forlag.

Foto: Paul Paiewonsky