Kremet peppersaus

Pepperkorn Pexels

Peppersaus passer perfekt til biff, entrecôte, and og fugl. Her kan du godt justere styrken, så får du den så sterk som du ønsker. På biff og bayer kurset vi holder så lærer man å lage denne sausen. 


2             ss sjalottløk, finhakket

2             ts syltet grønn pepper, hakket

1             ts smør

1             dl hvitvin

1/2          dl tørr sherry

1             ts honning

1/2          dl kremfløte

2             dl oksekraft, redusert

1             ts worcestersaus

1             ts grovmalt ristet svart pepper

Salt

Løk og syltet pepper freses i smør. Tilsett hvitvin, sherry og honning og kok inn til en tredel. Tilsett fløte og kraft og kok inn til passe konsistens. Smakes til med salt, ristet pepper, worcestersaus og eventuelt litt tørr sherry.



Tips

Hvis man ønsker, kan man tilsette tre spiseskjeer konjakk etter at løk og pepper er frest i smøret, og brenne av alkoholen. Dette er en klassisk måte å variere peppersausen på.

Sausen kan også lages uten kremfløte, det gir en skarpere saus.  

Oppskriften er hentet fra kokeboken vår "Saus & Kraft", utgitt av Gursli Berg forlag. 

For påmelding til biff og bayer kurs, gå hit for en full oversikt over alle våre kurs.