Kveite i grillklemme med røkt ramsløksmør

Kveite grillklemme
Bruk grillklemme når du griller fisk for å gjøre grillingen enklere. For å se hvordan en slik grillklemme kan se ut, gå hit.


Kveite
1      kg kveitefilet
Grovt havsalt

1      stk. hvitløk
1      bunt timian
1      stk. sitron, kuttet i skiver

Fremgangsmåte:
Legg fiskefileten i grovt havsalt, dekk alle sider godt. Saltes i 10 minutter. Skyll av alt saltet i kaldt vann og klapp fiskefileten tørr med et kjøkkenklede. 
Del fisken i porsjonsstykker. Åpne grillklemmen og spre utover timian, sitronskiver og hvitløk. Ha på fiskestykkene og lukk klemmen forsiktig. Grilles godt før servering. 



Røkt ramsløksmør
250   g røkt, usaltet smør
20     g ramsløk
20     g gressløk
20     g sjalottløk
Salt, pepper, sitron

Fremgangsmåte:
Kutt ramsløk, gressløk og sjalottløk smått.
Pisk opp smøret og vend inn urtene og hvitløken. Smak til med salt, pepper og sitron. 
Pakk inn smøret i bakepapir og legg på kjøl slik at det setter seg. Kutt opp i ønsket størrelse.