Majones ekspress

Aioli-4032

Majones trenger ikke være så vanskelig å lage selv hjemme. Prøv med vår enkle oppskrift hentet fra kokeboken vår "Saus og kraft". 


Du trenger:
1 eggeplomme
1 egg
1/2  ss sennep
1-2  fedd hvitløk, finhakket
6 g salt
1 1/2 ss vann 
1 ss hvitvinseddik
4 dl nøytral olje(raps- eller solsikkeolje)
1 dl god olivenolje
Salt, kajennepepper og sitronsaft

Fremgansmåte:
Her trenger du en stavmikser, et høyt glass/litersmål og romtempererte ingredienser. Ha alle ingrediensene i et høyt glass/beholder, de vil naturlig legge seg lagvis, men slik skal det være. Sett stavmikseren i bunnen på glasset og miks til det begynner å tykne. Løft stavmikseren rolig opp mot overflaten. 
Vips, på 20 sekunder har du laget hjemmelaget majones.

For video av hvordan det gjøres, se her. 



"Saus og kraft" er utgitt av Gursli Berg. Foto: Paul Paiewonsky.