Mini Kokkeskole - 3 dagers kokkekurs

_MG_3988
Et tredagers kokkekurs med noen av Norges beste kokker.
Torsdag 22. , fredag 23. og lørdag 24. juni er det igjen tid for vår mini-kokkeskole. I løpet av tre intense dager gir kokkene ved Kulinarisk Akademi deg en grundig innføring i kjøkkenets viktigste prinsipper. Kurset passer for alle som elsker å lage mat. Både nybegynnere og viderekomne vil ha utbytte av å være med når våre kjøkkenkunstnere inviterer til foredrag, demonstrasjoner og sist men ikke minst: mye matlaging.

Matkursene ved Kulinarisk Akademi er unike. Her er du selv med og lager maten fra bunnen av sammen med noen av Norges beste kokker.

Klikk her for påmelding
 
Vi begynner med det grunnleggende: gode krafter fra sjø og land samt supper og sauser. Demi-glace, smørsauser og emulsjoner. Dressinger og kalde sauser. Videre tar vifor oss ulike garnityrer, tilbehør og pasta.

Dere vil bene ut fjærkre, rense skalldyr og filetere rund og flat fisk. Dere lærer å steke kjøtt, og hvilke kvalitetstegn man skal se etter på handleturen. Og hva er vel et matkurs uten smakebiter? Noen står kokkene for, andre lager dere selv. Vi kan nærmest garantere at du blir overrasket over hvor enkelt du klarer å trylle frem de lekreste retter under kyndig veiledning av våre engasjerte og entusiastiske kokker.

Vi baker også brød og andre enkle bakverk. Vi lærer dere også å lage desserter som ikke bare er en fryd for øyet og ganen, men som også er enkle å få til og kan forberedes i god tid før gjestene kommer på et hjemmekjøkken uten spesialutstyr.

Under kokkeleringen deler vi deltakerne i grupper. Hver gruppe får en toppmoderne kjøkkenøy og egen kokk som følger dem gjennom dagen. Her gjelder det å suge til seg informasjon. Våre kokker har en rekke triks i ermet. Triks som kan løfte selv de enkleste råvarer til nye høyder, og som kan redde deg ut av situasjonen om noe skulle gå galt. Det er bare å spørre!

Kursavgiften dekker:
  • En matbit ved ankomst
  • Foredrag og demonstrasjoner ved våre fantastiske kokker
  • Kokkelering
  • Råvarer under kurset
  • Rikelig med smaksprøver
  • Lyse, luftige kurslokaler med topp moderne utstyr
  • Kurskompendier
  • Forkle du kan ta med hjem

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

Tid:
Torsdag 22.juni , kl. 15.00 - ca 21:00
Fredag 23. juni , kl. 15.00 - ca 21.00
Lørdag  24. juni , kl. 13.00 - ca 20.00
Sted: Kulinarisk Akademi, hovedavdelingen i Maridalsveien 87, bygg 7
Pris: kroner 6.900,- pr. person

Kursetsgang:

Dag 1: 

  • Matbit ved ankomst
  • Demonstrasjon av grunnleggende teknikker med fokus på kraft, saus og garnityrer
  • Rikelig med smaksprøver
  • Ingen deltagelse i matlagning

Dag 2:

  • Matbit ved ankomst
  • Demonstrasjon av hvordan man tilbereder fisk og skalldyr
  • Rikelig med smaksprøver
  • Deltagelse i matlaging

Dag 3:

  • Matbit ved ankomst
  • Demonstrasjon av baking og desserter
  • Fokus påtilberedning av kjøtt
  • Deltagelse i matlagning

 På dette kurs vil dere lære om det meste om det beste!

 
Slik finner du frem til Hovedavdelingen

Bemerk: Som Ingrid Espelid har vi også jukset litt på forhånd med de tilberedningsteknikkene som tar lengst tid, men vil gjennomgå alle prosesser i løpet av kurset. På denne måten får vi mer tid til å gjøre alt det morsomme sammen. Menyen vil variere etter sesong og tilgang på råvarer.
Det vil være mulighet til å kjøpe drikke før og under kurset.

Tlf.:23 23 15 80
Mail: ck@kulinariskakademi.no

*Med forbehold om nok påmeldte blir kurset gjennomført