Potetsalat med sherrysmør

Stokkøya 2

Nypoteter er poteter på sitt bete, og da er de nesten en rett i seg selv. Om du baker dem, koker dem i godt saltet vann, eller gir dem en runde på grillen etter at de er kokt. Her er det mange muligheter... Denne potetsalaten gjør det godt på egen hånd, eller som godt tilbehør til kjøtt eller fisk på grillen. 


400    g         nypoteter eller små poteter med skall

4-5    ss        olivenolje

4                    hvitløkfedd

2                    små rødløk, kuttet i ringer

4       kvister timian

Salt og pepper


Vask potetene godt og ha dem over i en ildfast form eller på et brett, vend dem godt i olivenolje. Legg hvitløkfeddene hele på en skjærefjøl og klem dem litt med knivbladet. Bland sammen poteter og hvitløk. Dryss på salt og nykvernet svart pepper. Bak potetene i ovnen på 180 grader til de er nesten møre, i cirka 25 minutter. Ha så på løkringer og timian og vend godt sammen. Bakes videre til de er møre. Dryss med litt havsalt ved servering.