Sankthansaften med Synne

Synne

Synne Brandtzæg er eneste kvinnelige kokk hos KA. Selv om vi ønsker oss flere kvinner i kokkeyrket så er vi veldig takknemlige for at det er akkurat Synne som er vårt kvinnelige alibi. Hun er drivende dyktig, engasjert i jobben samt utrolig positiv. I denne artikkelen vil Synne fortelle litt om hva hun kan tenke seg å spise på Sankthansaften samt gi deg oppskrifter på havrekjeks og en sommerlig potetsalat med sherrysmør.  


Hvilke råvarer er det sesong for nå i juni?

Jordbær og norske nypoteter veldig gode nå, forklarer Synne. Ellers er rabarbra og asparges også veldig godt. Asparges er egentlig noe man absolutt burde spise på Sankthansaften. 23. juni er nemlig siste dagen man kan plukke asparges. Etter Sankthansaften er sesongen nemlig over, forteller Synne. Dermed er det litt ekstra stas å bruke de gode, norske aspargesene en siste gang til et skikkelig godt grillmåltid.

Hva kunne du tenke deg å spise en varm sommerkveld ved havet?

Når man tenker på Sankthansaften så er det jo grilling som gjelder. Da ville jeg grillet noe godt kjøtt, og hatt med mye godt tilbehør. Det er tilbehøret som er viktig her, sier Synne. Jeg er også veldig glad i å bruke sesongens råvarer, som for eksempel nypoteter. Lag en deilig potetsalat av norske nypoteter og server den sammen med det du har grillet.

Hva kan passe som dessert hvis man vil spise ute?

Jordbærene begynner å bli veldig gode nå, så de kan jo være en dessert i seg selv. Hvis du har et sankthansbål tilgjengelig så kan man lage s’mores, forteller Synne. Kjøp Bixit, Mariekjeks eller noe lignende, grill marshmallows og legg i mellom to kjeks. Ønsker du å piffe opp s’moresen kan du bake egne havrekjeks eller ha jordbær og/eller sjokoladesaus mellom kjeksen i tillegg til marshmallowsen.KA ønsker alle en fin sankthansfeiring og krysser fingrene for at sola skinner :)


For å se oppskrift på potetsalat med sherrysmør gå hit.

Oppskriften er hentet fra boka vår «Saus & Kraft»,utgitt av Gursli Berg forlag. @gursliberg

For oppskrift på Synnes havrekjeks gå hit.

For en deilig punsj til festen, se vår artikkel med Ole Kristian, restaurantsjef ved hovedavdelingen, her.