Sommerdrinker med Ole Kristian

Ole-Kristian

Ole Kristian Hyttebakk er en kunnskapsrik og engasjert restaurantsjef, ved vår hovedavdeling. Han er særdeles glad i å dele av sin kunnskap om vin, øl og drinker til våre gjester. Her får du noen spennende tips til hvordan man kan lage en skikkelig digg punsj hjemme på kjøkkenbenken uten noe hokus pokus, bare masse gode smaker.


Hva foretrekker du av drinker i sommerhalvåret?
Utenom vin er jeg veldig glad i hjemmelagede fruktpunsjer, gjerne med litt syrlige innslag og musserende vin oppi, forteller Ole Kristian.


Hva er dine tips og triks til en god fruktpunsj?

Bruk likør istedenfor brennevin. Da unngår du at punsjen blir altfor sterk og du kan tilsette ulike smaker, som for eksempel Cointreau for appelsinsmak eller Cassis for solbærsmak, forklarer han. Bland likøren med juice (gjerne hjemmelaget), Cava og masse frukt. Vil du ha den søtere kan du tilsette litt Sprite. Vil du ha mer bitterhet kan du tilsette Russian eller Tonic. Skal du lage hjemmelaget juice bør den stå en dag slik at smakene setter seg. Dette gjelder ikke appelsinjuice. Den bør brukes samme dag ellers blir den altfor besk. Vil du likevel bruke den neste dag så kan du koke den inn med litt sukker, det vil gjøre at den ikke blir så fort bitter i smaken.  Alternativt finnes det mange gode appelsinjuicer på butikken med litt fruktkjøtt i som kan være en bra erstatning for hjemmelaget. Bare sørg for å kjøpe juice av god kvalitet, forklarer Ole Kristian. 


Hva er din beste oppskrift på fruktpunsj?
Først og fremst ville jeg laget juicen fra bunnen av, det gir best smak, men som nevnt tidligere, god appelsinjuice fra butikken fungerer også fint. To av mine beste anbefalinger er en appelsinvariant og en blåbær/bringebær variant. 
Oppskrifter på de to fruktpunsjene finner du her. 
Oppskrift på hjemmelaget juice finner du her. 


Hvis du ikke skulle drukket fruktpunsj, hva sverger du ellers til på varme sommerdager?
Champagne! Hver dag, ler Ole Kristian.


God sommer :)