Wine & Spirit Education Trust level 2 sensommer 2017 i Oslo

_MG_3824

Fra 15. august , vin- og brennvinsutdanning på kveldstid
Hva er Wset?
Vin og brennvinsutdanning-WSET er den mest anerkjente internasjonale modellen for vin- og brennevinsutdanning.
Dette kurset er ment som en grunnleggende innføring i vin og brennevin fra ulike deler av verden.
Det kreves ingen forkunnskaper, men en sterk interesse og dedikasjon.


WSET Level 2 Awardin Wines and Spirits er en grunnleggendevin og brennevinsutdanning.
Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder, samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner samt brennevin og likører.
Studentene lærer å smake vinprofesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca 50 viner samt 4 brennevin. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca 50% av tiden brukes til praktisk læring.Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk.Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier og WSET Diploma in Wines and Spirits).
Studiet blir avholdt over 5 kvelder á 4 timer (kl. 17-21) med en avsluttende skriftlig multiple choice eksamen på 1 time den 6. dagen.
Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Etter kurset har man lært:

  • Grunnleggende vinterminologi
  • De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Grunnleggende vinproduksjon
  • Ulike faktorer som påvirker vinens stil inkludert musserende viner, søte og forsterkede viner
  • Grunnleggende kunnskap om brennevin og likører
  • Å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)
Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Level 3 Award in Wineand Spirits, og er også anbefalt som grunnlag for å starte på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Hvem kan ta WSET?

  • Ansatte i restaurant og hotellbransjen
  • Vinimportører og vinselgere
  • Vininteressert
Sensommer2017

Undervisningsdatoer: 15,16,21,22 og 28. august (klokken 17:00-21:00)
Eksamen: 29. august ( klokken 17.00-18.00)
Kursleder: Heidi Iren Hansen
Tid: Kurset består av 20 timers undervisning over fem dager. Fra kl. 17.00 til kl.21.00
Kursavgift: 9500,- inkludert 5-dagers kurs, studiepakke og eksamensavgift. Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto kommer i tillegg. (Med forbehold om prisendringer)
Bespisning: Lett bespisning før og underveis i kurset
Undervisningsform: Forelesning og smaking.
Eksamensform: En times skriftlig multiple choice-eksamen på engelsk

Påmelding her

Etter kurset har man lært: 

  • Grunnleggende vinterminologi
  • De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Grunnleggende vinproduksjon
  • Ulike faktorer som påvirker vinens stilinkludert musserende viner, søte og forsterkede viner
  • Grunnleggende kunnskap om brennevin og likører
  • Å smake vin profesjonelt med WSETs systematisketilnærming til smaking (SAT)
Generelle betingelser
Påmelding er bindende og avmelding må skje skriftlig. Kursavgiften skal være betalt innen forfallsdato. Ved avmelding (uansett årsak) senest 14 dager før, vil et administrasjonsgebyr, kostnad for bokpakke, porto og gebyr for eksamensoppmelding bli fakturert. Ved avbestilling (uansett årsak) senere enn sju dager før, belastes full kursavgift. Bokpakke sendes når kursavgiften er betalt.
Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene

Forkurs:     

Forkurs er for deltakere på WSET Level 2 som vil gjøre en ekstra innsats for å lykkes med sin deltakelse. WSET Level 2 er et intenst intensivkurs som krever at du er forberedt og mottakelig for all informasjon som blir gitt underveis. Her får du hjelp, tips og triks for å få mer ut av undervisningstiden.
Dato: Tirsdag 8. august 2017
Klokken: 17.00-19.00
Sted: Kulinarisk Akademi Hovedavdeling, Maridalsveien 87,bygg 7, 0461 Oslo
Pris: 500 kr

Påmelding



Wset logo