Wine & Spirit Education Trust level 3 award in Wine høst 2017 i Oslo

rødvin

Hva er Wset?
WSET er den mest anerkjente internasjonale modellen for vin- og brennevinsutdanning.
Dette kurset er ment som en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden.
Det anbefales å ha bestått eksamen i WSET level 2 som grunnlag for kurset.



Level 3 Award in Wines er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden.
Studiet dekker viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.
Studentene lærer å blindsmake vinprofesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet avundervisningsdagene smaker man ca 80 viner hvor mange av disse smakes «blindt»for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk.Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier og WSET Diploma in Wines and Spirits).
Studiet blir avholdt over en full dag og 6 kvelder á 4 timer med en avsluttende eksamenden 8. dagen.
Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen.
Kurset vilvære nødvendig som basis for å gjennomføre WSET Diploma.

Etter kurset har man lært:

  • Inngående kunnskap om de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  •  Inngående kunnskap om vinproduksjon
  • Kunnskap om å beskrive karakteristika på verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner
  • Inngående kunnskap om å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)
Kurset vil være nødvendig som basis for å gjennomføre WSET Diploma.

  • En vinutdanning delt i flere nivåer fra nybegynnere til viderekommende
  • Samlingsbasert undervisning, teori og praksis
  • Avsluttende eksamen

Hvem kan ta WSET?

  • Restaurant og Hotellbransjen
  • Vinimportører og vinselgere
  • Vininteressert

Høst 2017 i Oslo

Kurset er tilpasset deg som gått vinkelnerutdannelse på en annen skole og ønsker å ta WSET Diploma, og du som har grunnkunnskaper om vin og ønsker å lære mer.

Undervisningsdager og tider
Lørdag 14. oktober kl 09:00-17:00
Mandag 16. oktober kl 17:00-21:00
Tirsdag 17. oktober kl 17:00- 21:00
Mandag 23. oktober kl 17:00-21:00
Tirsdag 24. oktober kl 17:00-21:00
Mandag 30. oktober kl 17:00-21:00
Tirsdag 31. oktober kl 17:00-21:00

Eksamen : 13 november, kl 17:00 til 17:30 smaking og fra kl 17.45 til 19.30 teori. 
Tid: Kurset vil omfatte 32 timers undervisning over syv dager. 
Kursleder: Heidi Iren Hansen
Kursavgift:
 Kr 15 500,- 
Kursavgift inkluderer 7 dager kurs, studiepakke, eksamensavgift og lett bespisning. Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.
Anbefalt Litteratur: WSET bokpakke.
Undervisningsform
: Forelesning og smaking 
Eksamensform:
 To viner på blindsmaking og skriftlig  og multiple choice-eksamen på engelsk
Påmeldingsfrist
: 1 uke før kursstart
Praktisk Informasjon
: Kurset holdes på Kulinarisk Akademi, Maridalsveien 87 (bygg 7), Oslo.  

Påmelding


Generelle betingelser
 
Påmelding er bindende og avmelding må skje skriftlig. Kursavgiften skal være betalt innen forfallsdato. Ved avmelding (uansett årsak) senest 14 dager før, vil et administrasjonsgebyr, kostnad for bokpakke, porto og gebyr for eksamensoppmelding bli fakturert. Ved avbestilling (uansett årsak) senere enn sju dager før, belastes full kursavgift. Bokpakke sendes når kursavgiften er betalt. 

Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene


Wset logo