Grunnkurs i tilberedningsteknikker

kokogstek_omslag_lowres

Grunnkurs i tilberedningsteknikker, tirsdag 20. juni.
Kulinarisk Akademis kokebok , Kok & Stek, er en rettesnor for tilberedningsteknikker.
På dette kurset lærer du å behandle de ulike råvarene på en optimal måte og våre kokker gir deg alle sine beste tips og triks. Ulike råvarer krever ulike varmebehandlingsmetoder, og vi guider deg gjennom jungelen av muligheter.
Vi går gjennom teknikker som ovnsbaking, sous-vide, confitering, frittering, grilling og posjering.


Påmelding: Klikk her

Det blir en utfyllende introduksjon til de mest anvendte varmebehandlingsmetodene, og man lærer hvordan man bør behandle råvarene for å fremheve de beste smakene. 
Etter introduksjonen deles kursdeltagerne i grupper og er selv med og lager ulike småretter med de forskjellige varmebehandlingsmetodene i fokus. Smårettene som blir laget smakes på underveis.

Kursavgiften dekker følgende:
  • Råvarene under kurset
  • Deltagende matkurs (ca 3-4 timer)
  • Oppskriftshefte
  • Forkle til å ta med hjem
  • Utstyr under kurset
  • Foredragsholdere
  • Smaksprøver på mat underveis i kurset
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken.

Kl: 17.00
Oppmøte 16.45
Sted: Kulinarisk Akademi Mathallen, 2 etg.
Vulkan 5, 0178 Oslo
Pris per person: 1500,- ink.mva
Antall: 12-22 personer

Slik finner du frem til Mathallen.

Slik gjennomføres kurset:

Gjennomgang/demonstrasjon ved Kulinarisk Akademis kokker
  • Gjennomgang/demonstrasjon ved Kulinarisk Akademis kokker
  • Kursdeltagerne er med på tilberedelse av de ulike rettene og får smaksprøver underveis
  • Varighet på kjøkkenseanse ca 3-4 timer
Etter kurset har du lært:
  • Hva som kjennetegner de forskjellige varmebehandlingsmetodene og hva som skiller de fra hverandre
  • Hvordan du best varmebehandler de ulike råvarene
  • Hvorfor man varmebehandler råvarene på ulike måter
  • Hvordan du kan se at råvaren er ferdig varmebehandlet

Bemerk: Som Ingrid Espelid har vi også jukset litt på forhånd med de tilberedningsteknikkene som tar lengst tid, men vil gjennomgå alle prosesser i løpet av kurset. På denne måten får vi mer tid til å gjøre alt det morsomme sammen. Menyen vil variere etter sesong og tilgang på råvarer.
Det vil være mulighet til å kjøpe drikke før og under kurset.

Har du problemer med påmelding ring eller mail oss:

Telefon: 23 23 15 80

Mail: ck@kulinariskakademi.no

*Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.