bearnaise 2
_MG_3868
Teambuilding med matkurs
Mulighetene er mange på KA. Ønsker du et inspirerende kurs eller arrangement for deg og dine kolleger, kunder eller venner, julebord ? Vi presenterer her forskjellig løsninger på morsomme og lærerike kurs. Har du egne ønsker om tema, land eller råvarer, ta kontakt og vi kan skreddersy opplegg for enhver anledning.

Hvordan gjennomføres kursene?
Deltagende kokkekurs:
  • Deltagerne deles i grupper
  • Gjennomgang/demonstrasjon ved Kulinarisk Akademis kokker
  • Dere er med på tilberedelsen og ferdigstillingen av rettene fra a til å.
  • Varighet på kjøkkenseanse ca 1,5-2 timer (varierer noe fra kurs til kurs)
  • Total varighet på kurset/middagen ca 3-4 timer
Passer godt for teambuilding og andre arrangementer der man ønsker kreativitet, samhold
og lagarbeid. Passer perfekt når ansatte skal bli kjent og utvikle sine samarbeidsevner.

Smakfull gourmetkveld med egen kokk og vinkelner:
  • Bespising tilknyttet kjøkkenet
  • Kokker og vinkelnere demonstrerer og forklarer.
  • Varighet fra 4-6 timer
Passer perfekt hvis du har kunder eller ansatte som er interessert i mat og vin og ønsker
seg en opplevelsesrik middag

Kapasitet for grupper:
Mathallen: Fra 8-og oppover

Lunsjkurs
Et effektivt kurs for mindre grupper med tanke på bedrifter.
I løpet av 1-1,5 time får man et kort lærerikt kurs og har en hyggelig lunsj i inspirerende omgivelser.
Her velger man mellom:
2 retters lunsj
Sushi
Smak av Mathallen

Deltakende kokkekurs
Denne kvelden får du og dine kolleger lage mat sammen med våre kokker på et av våre storslagne moderne kjøkken. En flott teambuildingsaktivitet med fokus på teamarbeid og gode smaksopplevelser. Menyen vil variere fra sesong til sesong, men kokkene ved Kulinarisk Akademi bruker alltid gode råvarer.

Vi starter kvelden med en gjennomgang av kveldens 4 retters meny. Deretter deles deltagerne i grupper som sammen lager kveldens måltid. 
Etter endt kjøkkenseanse, setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele.

Mathallsafari
Med inspirasjon fra Mathallens leverandører skaper vi spennende retter. Her arrangeres det guidet råvaresafari i Mathallen sammen med kokken(e). Etter handlerunden komponerer vi en 3-4 retters meny av varene som er valgt.
Under veiledning fra våre kokker deltar dere i matlagningen fra a til å.
Kurset gir en flott mulighet til å oppleve Mathallen på en annerledes måte.

Sauseskolen

En fantastisk saus får et hvert måltid til å skinne, og måltidet blir aldri det samme etter at du har lært deg å lage god saus.
Bli med på en mini-sauseskole sammen med kokkene på Kulinarisk Akademi.

Vi starter med en kort demonstrasjon før vi deler deltagerne i grupper. Hver gruppe får ansvaret for sausen til en av kveldens retter. Selve sausekurset tar ca 45-60 minutter.

Kokkene klargjør et flott tre retters måltid mens gjestene selv lager sausen. All kokkelering og servering rundt middagen tar vi oss av.

Litt å lage, litt å spise
Her vil dere selv være med å tilberede måltidets første rett. Vi deler dere inn i grupper som veiledes av våre kyndige kokker.
Etter endt kokkelering kan dere sette dere til dekket bord for å nyte, først den selvlagede forretten, deretter en hovedrett og dessert, tilberedt av våre kokker.
Er det ønskelig med et spesielt tema for kvelden eller fokus på spesielle råvarer, så blir vi enige om dette i forkant.

Sushi
Kulinarisk Akademis kokebok; Sushi på Norsk, er en rettesnor for den som ønsker å lage sushi hjemme.
Vil du lære å lage sushi selv, få et innblikk i sushiens verden? Vi lærer dere hvordan man lykkes med de asiatiske smakene på en inspirerende, lettfattelig og instruktiv måte.
Avslutningsvis nytes sushi laget på kurset.

Kokkekamp

Vi tilrettelegger for en teambuildingsaktivitet med elementer som utfordrer ulike sider hos deltagerne. Dere får lære av våre dyktige kokker, får utfolde dere ved kjøkkenbenken, vise lagånd og konkurranseinstinkt og ikke minst, nyte det gode måltid i flotte lokaler.
Kokkene starter med en demonstrasjon på retten deltagerne skal lage. Vi deler så gjestene i grupper og hver gruppe skal forsøke å lage samme rett som kokkene viste under demonstrasjonen. Hver gruppe presenterer 3 tallerkener.
Råvarebordet bugner og et visst tidspress hører hjemme på et kjøkken, vi setter av ca 45 minutter til kokkekampen som deles inn i 10 minutter til råvarehenting, 5 minutter til organisering og 30 minutter til matlaging. Resultatet bedømmes basert på kriterier som samarbeid, utseende og smak. Vinnerlaget kåres, diplomer og eventuelt premier deles ut.
Kokkene på KA tilbereder en flott tre retters meny der retten fra kokkekampen inngår, denne gangen tilberedt av kokkene.
 

Smakfull gourmetkveld med egen kokk og vinkelner
Denne kvelden er det kokkene ved Kulinarisk Akademi som får frie tøyler, du som gjest følger råvarene og kokken fra sidelinjen. Det vil bli komponert spennende retter med utrolige smakssammensetninger og kvaliteten ligger i toppsjiktet av hva landets dyktigste kokker kan levere. Vi setter passende viner til maten og forklare grunnprinsippene og viktigheten av samspillet mellom mat og drikke underveis.

Len deg tilbake og bli imponert – vi garanterer en smakfull opplevelse!
Kveldens meny består av en flott 5 retters meny

Kulinarisk Aften
Skal noe feires, eller vil du ha med kollegene dine på en matopplevelse utenom det vanlige.
På Kulinarisk Akademi tar vi i mot grupper som ønsker en middag tilberedt av våre fantastiske kokker. Vi servere fra tre retter og oppover, hvor mange blir vi enige om.

Våre lokaler gir en flott ramme også rundt de høytidelige middagene. Feirer du et jubileum, en doktor middag eller skal du gifte deg. Vi har lokalene, kokkene og kan tilby en unik og uforglemmelig ramme rundt de store øyeblikkene.

Kulinarisk Aften arrangeres fra 30 personer og oppover, bryllup minimum 60 personer.

Send oss en mail om du vil booke eller har spørsmål.
Mail: cv@kulinariskakademi.no