Våre ansatte deler raust av sin kunnskap og lærer deg ekte håndverk gjennom nyttige tips og smakfulle oppskrifter. Vil du lære om smaker, vin, råvarer og teknikker følg med her. Vi håper du blir inspirert til å prøve dette hjemme.
Reke og blåskjellsaus
Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge
Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo
Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Intervju med vinkelner Birk Torp
Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Intervju med vinkelner Christina Andersen
Christina er 32 år og fra Tromsø.
Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen
Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.



Eggs Benedict
Egg er den perfekte frokosten. Det smaker godt, metter godt og kan tilberedes på mange forkjellige måter-noe for enhver smak.

Creamy Eggerøre
Eggerøre er noe de fleste liker. Enkelt å lage og kan serveres til frokost, røkelaks eller spekemat, eller til et koldtbord.



Kokkens beste tips til lutefisk
Vi har tatt en prat med Kenneth som er vant til å spise lutefisk til jul.

Musserende til Nyttår med Heidi
Sommelierens beste tips for å velge musserende vin til nyttårsfeiringen.


Ost- og vin i kombinasjon
I forbindelse med ostens dag har vi snakket med Jonas Modell, kjøkkensjef på KA Mathallen, og vinansvarlig Heidi Iren Hansen om ost- og vin i kombinasjon.

Gode tips på hvordan velge de beste råvarene
I tråd med verdens matvaredag setter vi fokus på å velge riktig råvarer til enhver tid.
Vi deler hvordan vår matfaglig rådgiver velger de beste matvarene samt hvordan du hjemme kan få tak i de beste råvarene.

Sylteagurk
September er sesong for ferske grønnsaker. Det er veldig enkelt å sylte agurk og resultatet er knallgodt!

Syltede grønnsaker
Om våren, sommeren og høsten er det sesong for norske grønnsaker. Her er et tips til hva du kan gjøre for å kunne nyte de smakfulle grønnsakene også utenom sesong.


Gode tips til hva du kan drikke på en høstdag
Vår restauranstsjef Ole -Kristian gir deg gode tips på hva du kan drikke på en høstdag




En råvare, 3 muligheter - brokkoli
I Norge er brokkolisesongen fra juni til oktober. Brokkoli er en krysning av blomkål og asparges, derfor smaker stilken til brokkoli litt som asparges. Stilken kan godt spises, og er den søteste delen på hele brokkolien, bare husk å skrell stilken!
Granskuddsmør
Sesongen for granskudd varierer etter hvor i landet du er, men de er stort sett i sesong i mai og juni.
De kan plukkes så lenge skuddene er myke og lysegrønne, men smaker best om de plukkes så tidlig så mulig. Du finner de overalt i skogen og det beste er at de er helt gratis!


Pavlova
En tradisjonsrik dessert som smaker himmelsk sammen med sesongens bær. Her kan du lage marengsen på eggehviten som er til overs etter du har laget vaniljekrem eller vaniljesaus.







Intervju med vinkelner Cecilie Bungaard Larsen
Cecilie kommer fra Ålborg i Danmark hvor hun har studert filosofi og organisasjons utvikling. I dag jobber hun som første-servitør på Nedre Foss Går. Hun ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.


Intervju med vinkelner Alexander Amadeus Vallance
Alexander er oppvokst i Bærum, men har sine røtter i Bergen. Han har en bachelor i kommunikasjon og journalistikk. Etter studietiden begynte han å jobbe i serveringsbransjen og trivdes så godt med det at han har fortsatt i bransjen. I mars 2019 åpnet Choice Hotel Amerikalinjen hvor Alexander har fått jobb. Han ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

KA-kvinnenes drinktips!
Hva er din favorittdrink? Etter en lang arbeidsuke er det deilig å kunne lene seg tilbake og nyte noe godt i glasset. I anledning kvinnedagen spurte vi våre kvinnelige ansatte om hva de foretrekker å drikke når de skal feire, eller bare unne seg en velfortjent drink!


Intervju med vinkelner Joachim Skibenes
Joakim kommer fra bærum og har drevet yogastudio Hot Bikramyoga i 5 år før han fant veien til vinverden. Han ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Matpakke til skituren
De fleste har noen tanker om hva som skal med i sekken når en skal ut på skitur.







