Kurset gir deg basiskunnskap om druedyrking og vinmaking, ulike vinstiler, kjente druesorter og lærer deg grunnprinsippene bak mat og vin i kombinasjon. WSET Level 1 er en perfekt introduksjon for deg som skal starte en karriere innenfor restaurant eller vinfaget.
Du lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 10 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiematerialet er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk og engelsk i Kulinarisk Akademis lokaler.
Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan
Kursavgift: 3300,- inkludert 7 timer kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.
Kursmateriell: WSETs egenproduserte bok er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe denne på KA avdeling Sagene for 300 kr. Ved utsendelse av bøker vil porto komme i tillegg.
Kursdag: Lørdag 26. august (klokken 09.00-16.00)
Eksamen: Lørdag 26. august (klokken 16.15-17.00)
Her kan du se pensumspesifikasjon: WSET level 1 specification
