Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 45 viner.
Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med master of wine Heidi Iren Hansen og Chris Midtun.
Dette er et intensivt kurs som krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.
Kursdatoer: 6, 7, 14, 20 og 21 mai 2024. Alle dager fra kl 17.00 til 21.00.
Eksamen: Tirsdag 11. juni 2024 (klokken 17.00-18.00)
