Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.
Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 45 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring.
Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine )
Kursdatoer: 30 og 31. oktober, 6., 7., 13. november. Alle dager fra kl 17.00 til 21.00.
Eksamen: Fredag 27.november 2023 (klokken 17.00-18.00)
