Inspirasjon

Våre ansatte deler raust av sin kunnskap og lærer deg ekte håndverk gjennom nyttige tips og smakfulle oppskrifter. Vil du lære om smaker, vin, råvarer og teknikker følg med her. Vi håper du blir inspirert til å prøve dette hjemme.

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Fårikål

Det finnes mange oppskrifter på fårikål, men variasjonene er ikke de helt store fra landsdel til landsdel.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer

Lammelår med hvitløkssjy

Denne deilige oppskriften er hentet fra vår kokebok Saus & Kraft.

Les mer

Eggs Benedict

Egg er den perfekte frokosten. Det smaker godt, metter godt og kan tilberedes på mange forkjellige måter-noe for enhver smak.

Les mer

Creamy Eggerøre

Eggerøre er noe de fleste liker. Enkelt å lage og kan serveres til frokost, røkelaks eller spekemat, eller til et koldtbord.

Les mer

Sitronterte

Sitronterte med marengs, en klassiker som smaker himmelsk.

Les mer

Melkesjokolade- og appelsinterte

En terte som passer perfekt til påskesesongen.

Les mer

Langtidsstekt ribbe

Dette er en eneste ribbeoppskriften du trenger for perfekt juleribbe!

Les mer

Lussekatter

13. desember er Luciadagen og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Men husk at de også kan nytes en annen dag enn selve Luciadagen!

Les mer

Pinnekjøtt med Jan-Erik Hauge

Jan-Erik Hauge gir inspirasjon til pinnekjøttmiddagen

Les mer

Kokkens beste tips til lutefisk

Vi har tatt en prat med Kenneth som er vant til å spise lutefisk til jul.

Les mer

Lutefiskmiddag med ertestuing

Her får du oppskriften på klassisk lutefisk.

Les mer

Musserende til Nyttår med Heidi

Sommelierens beste tips for å velge musserende vin til nyttårsfeiringen.

Les mer

Pepperkaker

Hjemmelagede pepperkaker er både populært å lage og gi bort i gave.

Les mer

Ost- og vin i kombinasjon

I forbindelse med ostens dag har vi snakket med Jonas Modell, kjøkkensjef på KA Mathallen, og vinansvarlig Heidi Iren Hansen om ost- og vin i kombinasjon.

Les mer

Gode tips på hvordan velge de beste råvarene

I tråd med verdens matvaredag setter vi fokus på å velge riktig råvarer til enhver tid.

Vi deler hvordan vår matfaglig rådgiver velger de beste matvarene samt hvordan du hjemme kan få tak i de beste råvarene.

Les mer

Sylteagurk

September er sesong for ferske grønnsaker. Det er veldig enkel og sylteagurk og resultatet er knallgodt!

Les mer

Syltede grønnsaker

Om våren, sommeren og høsten er det sesong for Norske grønnsaker, her er et tips til hva du kan gjøre for å ha de smakfulle grønnsakene også utenom sesong.

Les mer

Litt om sopp med Morten Sjøvik

Tips og oppskrifter til bruk av høstens sopp.

Les mer

Gode tips til hva du kan drikke på en høstdag

Vår restauranstsjef Ole -Kristian gir deg gode tips på hva du kan drikke på en høstdag

Les mer

Tørking av sopp

Ved å tørke sopp kan du nyte den norsk sopp året rundt.

Les mer

Syltet sopp

Har du plukket mer sopp en du klarer å spise, er sylting et godt alternativ.

Les mer

Eple crumble pai

Superenkel pai!

Les mer

En råvare, 3 muligheter - brokkoli

I Norge er brokkolisesongen fra juni til oktober. Brokkoli er en krysning av blomkål og asparges, derfor smaker stilken til brokkoli litt som asparges. Stilken kan godt spises, og er den søteste delen på hele brokkolien, bare husk å skrell stilken!

Les mer

Granskuddsmør

Sesongen for granskudd varierer etter hvor i landet du er, men de er stort sett i sesong i mai og juni.

De kan plukkes så lenge skuddene er myke og lysegrønne, men smaker best om de plukkes så tidlig så mulig. Du finner de overalt i skogen og det beste er at de er helt gratis!

Les mer

Tzatziki

Tzatziki er mye brukt i Hellas og Tyrkia.

Les mer

Pavlova

En tradisjonsrik dessert som smaker himmelsk sammen med sesongens bær. Her kan du lage marengsen på eggehviten som er til overs etter du har laget vaniljekrem eller vaniljesaus.

Les mer

Coleslaw

Perfekt tilbehør til grillmåltidet eller i en sandwich.

Les mer

BBQ-saus

En klassisk saus på grillen.

Les mer

Grillet hjertesalat

Supert tilbehør til en grillmiddag!

Les mer

Pasta Vongole

Smakfull pastarett med tomat, hvitvin og ikke minst vongole skjell

Les mer

Bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk og kan være et godt alternativ til påskemiddagen.

Les mer

Eggesalat

Eggesalat er super lett å lage og passer godt frokost

Les mer

Nudelsalat

Enkelt og godt med fisk, kjøtt eller som vegetarrett.

Les mer

Intervju med vinkelner Cecilie Bungaard Larsen

Cecilie kommer fra Ålborg i Danmark hvor hun har studert filosofi og organisasjons utvikling. I dag jobber hun som første-servitør på Nedre Foss Går. Hun ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Les mer

Empanadas

Fylt bakverk med opprinnelse fra Sør Amerika

Les mer

Intervju med vinkelner Alexander Amadeus Vallance

Alexander er oppvokst i Bærum, men har sine røtter i Bergen. Han har en bachelor i kommunikasjon og journalistikk. Etter studietiden begynte han å jobbe i serveringsbransjen og trivdes så godt med det at han har fortsatt i bransjen. I mars 2019 åpnet Choice Hotel Amerikalinjen hvor Alexander har fått jobb. Han ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Les mer

KA-kvinnenes drinktips!

Hva er din favorittdrink? Etter en lang arbeidsuke er det deilig å kunne lene seg tilbake og nyte noe godt i glasset. I anledning kvinnedagen spurte vi våre kvinnelige ansatte om hva de foretrekker å drikke når de skal feire, eller bare unne seg en velfortjent drink!

Les mer

Tartar av lettrøkt laks

Den perfekte forrett til familieselskap og vennemiddager.

Les mer

Intervju med vinkelner Joachim Skibenes

Joakim kommer fra bærum og har drevet yogastudio Hot Bikramyoga i 5 år før han fant veien til vinverden. Han ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Les mer

Matpakke til skituren

De fleste har noen tanker om hva som skal med i sekken når en skal ut på skitur.

Les mer

Varm sjokolade

Varm sjokolade er noe nesten alle liker, hva med å lage den med en vri?

Les mer

Tine sin favoritt vaffeloppskrift

Vafler, en suksess både hos store og små!

Les mer

Müslibar

Perfekt til snaksen til skituren

Les mer

Over-natten-grøt

Enkelt, rask og veldig godt

Les mer

Hvit sjokolademoussekake

Kake til hverdag og fest hvor smaksbildet enkelt kan varieres

Les mer