KA-kvinnenes drinktips!

Hva er din favorittdrink? Etter en lang arbeidsuke er det deilig å kunne lene seg tilbake og nyte noe godt i glasset. I anledning kvinnedagen spurte vi våre kvinnelige ansatte om hva de foretrekker å drikke når de skal feire, eller bare unne seg en velfortjent drink!

Smak er forskjellig, og både sesong og anledning påvirker preferansen. For å gjøre valget litt enklere deler KA-damene drinktips de mener fungerer til enhver tid og anledning

Ingredienser
4 clrom helst mørk
2 clananas juice
2 cl kokosmelk
lime
isbiter
noen biter fersk ananas
Fremgangsmåte

Pina Colada


Tine er booking koordinator på KA og har fagbrev som kokk og konditor.Tine sin favorittdrink er Pina colada fordi det minner om ferie og sommer, å kose seg i sola også elsker jeg kokos. Dropp gjerne rom hvis du vil ha et deilig alkoholfritt alternativ.


Ha en håndfull knust is i en blender, hell i ananasjuice, rom, kokosmelk og ferskpresset lime. Blend i 15 til 20 sekunder.

Hell cocktailen i et avkjølt glass, pynt til slutt med en ananasskive og papirsugerør.

Ingredienser
4,5 clvodka
0,5limejuice
12 clingefærøl
Fremgangsmåte

Moscow Mule


Karoline kommer fra Moss og er nyutdannet kokk her på KA. Karoline sin favorittdrink er Moscow mule fordi den er frisk, leskende, superdigg og veldig enkel å lage!


Ha ingrediensene i et longdrinkglass fylt med is, rør rundt og pynt med en skive eller båt med lime.

Ingredienser
3 clvodka
1 cl cointreau
1,5 cllimesaft
3 cltrandebærjuice
Fremgangsmåte

Cosmopolitan


Céline, vårt franske alibi er sjarmerende og rettferdig og har jobbet på KA siden oppstarten i 2008. Hun jobber som booking og salgsansvarlig.

Céline sin favorittdrink er Cosmopolitan. Sex in the city gjorde til at drinken fikk sin popularitet forteller hun. Jeg så litt for mye på Sex og singelliv og ble frelst.


Hell alt opp i en shaker med is, rist godt i 10 sek. Sil alt over i et avkjølt cocktailglass.

Ingredienser
2 clhylleblomst saft, ublandet
4cl tørr musserendevin
2 cllimoncello
sitronsaft
Fremgangsmåte

Hylleblomst cocktail med limoncello


Anette er faglig sterk og noe av det hun er mest opptatt av er lokale råvarer. Ute på sitt lille småbruk får hun virkelig utnyttet dette ved å blant annet ha egne høner og dyrke egne grønnsaker. Hun jobber som matfaglig rådgiver på KA.

Anettes favorittdrink er hylleblomst cocktail med limoncello. Hun sier dette er fordi det er en drink hun lett kan lage selv med råvarer fra hagen.

Denne cocktailen serveres helst i champagneglass. Ha hylleblomstsaft og limoncello i glasset og tilsett den musserende vinen, smak til med sitronsaft og server med engang.


Oppskrift på hjemmelaget hylleblomstsaft finner du her.

Siste men ikke minst vår vinansvarlig Heidi Iren Hansen (ikke avbildet her) har en haug med gode anbefalinger til deg som foretrekke vin. Skål!

Heidi er vår desidert største vin-nerd. Hun bestod vinkelnereksamen som best i klassen i 2009, og tok WSET Diploma in Wines and Spirits på Kulinarisk Akademi i 2013. Heidi liker også å konkurrere og har blant annet sølv i NM og bronse i nordisk mesterskap for sommelierer. Hun går for tiden på Master of Wine studiet og har bestått teoridelen av eksamen.

Rosévin

Musserende vin

Boblende lunsj

Et kurs for de som ønsker å lære om mat og musserende vin i kombinasjon. Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner.

Ost og vin

Vil du lære om hvordan du kan heve smaken i både osten og vinen? Hvorfor blir den perfekte kombinasjonen en opplevelse helt utenom det vanlige?

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer