Eggesalat
Eggesalat er super lett å lage og passer godt til julefrokost eller julelunsj. Passer godt på en skive med ferskt rugbrød, med spekepølse eller røkt laks.

4 stk | kokt og nedkjølt egg, presset gjennom frityr øse |
---|---|
1 stk | sjalottløk, finhakket |
1 fedd | hvitløk, finhakket |
2 ss | gressløk, finhakket |
2 ss | rømme, stivpisket |
1 dl | majones |
Oppskriften er for 4 personer
Bland sammen alle ingredienser i en bolle og smak til med salt, pepper og sitron.
Majones oppskrifter finner du her
Kilde: Kokken Kristian
Reke og blåskjellsaus
Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge
Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo
Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Intervju med vinkelner Birk Torp
Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Intervju med vinkelner Christina Andersen
Christina er 32 år og fra Tromsø.
Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen
Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.
