Eggs benedict

Egg er den perfekte frokosten. Det smaker godt, metter godt og kan tilberedes på mange forskjellige måter – noe for enhver smak. Her kommer et par tips om egg og oppskrift på deilig Eggs Benedict.

Ingredienser
4 stkegg
1 lvann
1 tssalt
1 tseddik
Fremgangsmåte

Posjering av egg til 4 porsjoner

Kok opp vann med salt og eddik i en vid, lav kjele.
Knekk ett og ett egg i en liten øse som er smurt lett med olje. La eggene gli forsiktig fra øsen over i vannet. Samle hviten rundt plommen etter hvert som den stivner.
La eggene trekke til hviten er fast, ca fire minutter. Ta dem opp med hullsleiv og server straks.

Kilde Kok & stek side 65

Egg benedict med hollandaise

Perfekt på en skive ristet toast eller brioche med bacon, skinke, kalkunpålegg, røkt laks eller ditt favorittpålegg. Har du lyst til å gå for en sunnere variant kan du godt bruke forvellet spinat, grønnkål og cherry tomater.

God frokost!

Ingredienser
2 stksjalottløk
2 stklaurbærblad
10 stkhel sort pepper
1 dlhvitvinseddik
1 dlhvitvin
4 stk eggeplommer
250 grvarmt, klaret smør
Saft av en ½ sitron.
Fremgangsmåte

Hollandaisesaus for 4 til 6 porsjoner.
Bland eddik, vin, laurbærblad og pepper og reduser til det er 20 % igjen. Kokes inn og siles.
Reduksjonen blandes i eggene og piskes sammen over vannbad til eggene tykner.
Tilsett smør litt etter litt.
Tilsett sitron til slutt og smak til med salt og pepper.

Kilde Minikokkeskolen kompendiet KA

Tips om Egg!

Det finnes tusenvis av eksempler på hvordan man skal koke egg. Vi starter med å ta for oss det mest grunnleggende, nemlig bløtkokt, smilende og hardkokt egg. Vi tar utgangspunkt i en gryte med kokende vann, egg som er kjøleskapskalde og medium i størrelsen.

Bløtkokt. 5 min.

Smilende. 7 min

Hardkokt. 9 min

Ved å legge eggene direkte i kaldt vann etter koking i minst 30 sekunder vil skallet være lettere å skrelle av. Dette avhenger også av om eggene er ferske.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer