Granskuddsmør

Granskuddsmør smaker godt på både grønnsaker, fisk og kjøtt etter smak og behag.

Ha gjerne dette smøret på potetene eller grønnsakene til viltkjøtt istedenfor einebær.

Ingredienser
150 gtemperert usaltet smør
50 ggranskudd
salt
morter eller kjøkkenmaskin
Fremgangsmåte

Slik gjør du:


Bruk en morter og støt granskuddene godt først.

Tilsett smøret og støt det godt sammen. Smak til med salt.


Kilde: Jostein Medhus

Sesongen for granskudd varierer etter hvor i landet du er, men de er stort sett i sesong i mai og juni.

De kan plukkes så lenge skuddene er myke og lysegrønne, men smaker best om de plukkes så tidlig så mulig. Du finner de overalt i skogen og det beste er at de er helt gratis!

Tips! Smøret kan fryses og om du fryser det i små porsjonsbokser er det lett å ta det opp og bruke det ved en senere anledning.


Kursbilde

Du trenger freske plukket granskudd

Kursbilde

Bruk en morter og støt granskuddene til en paste

Kursbilde

Tilsett smøret, salt og støt det godt sammen

Kursbilde

Et voilà!

kurskalender

Ønsker du en kulinarisk opplevelse samt utvikle dine kokkeferdigheter, gjerne sammen med en venn eller kjæreste?

gavekort

Gi en kulinarisk opplevelse i gave. Bestill gavekort i dag!

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer