Hjertesalat og romanosalat er de salattypene som egner seg best på grillen. Man kan spise salaten lun, rett fra grillen eller man kan lage en dressing og vende den i salaten etter at den er blitt litt avkjølt.

Ingredienser
2hjertesalat
olivenolje
salt og pepper
saften fra sitron
Fremgangsmåte

Del hjertesalaten i to. Gni litt olje rundt det hele, og dryss på salt og pepper. Grill på snittflaten av salaten til den blir brent og begynner å falle litt sammen. Det skal fortsatt være crunch i salaten.

Når salaten er ferdig, press fersk sitronsaft over og noen dråper god olivenolje. Dryss eventuelt på mer salt eller for eksempel noe pisket crème fraîche og vellagret ost. Man kan også avkjøle salaten og blande inn en dressing, for eksempel cæsardressing.

Oppskriften er hentet fra vår kokebok "Kok & stek" utgitt av Gursli berg forlag.

Foto: Paul Paiewonsky

Tips

Topp salaten med pisket crème fraîche og Vellagret Jarlsberg.

Kål, som spisskål eller nykål blir veldig godt på grillen. Det tar tid før den blir gjennnomstekt, derfor bør den varmebehandles først. Du kan koke kålen noen minutter i lettsaltet vann, så avkjøle og grille den rett før seervering. Evt kan du grille den først og avslutte på indirekte varme.

grillkurs

Lær hvordan du kan servere perfekte grillretter til dine venner. Grillkurset er et deltagende kokkekurs der du får tips og triks for et perfekt resultat på grillen. Vi tar for oss hvordan man griller alt fra sjømat, kjøtt og garnityrer til søte avslutninger på måltidet.

Grill med KA

Kokkenes beste tips til grillsesongen.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer