Grønn curry med fisk

Tradisjonelt brukes den mest til lyst kjøtt, men vår favoritt er med kveite eller annen hvit fisk.

Ingredienser
4 ssnøytral olje
2 sscurrypaste, hjemmelaget eller fra butikk
1 sjalottløk, finhakket
1/2 rød chilli, finhakket
1hvitløksfedd, finhakket
15 g brunt sukker
2 sseplecidereddik
1 dlfiskekraft
4 dlkokosmelk
fish sauce, limejuice, evt salt
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 4 personer

Grønn currysaus


Fres den grønne currypastaen i olje i ca et minutt på medium varme før du har i finhakket sjalottløk, chilli og hvitløk. Rør godt sammen og tilsett brunt sukker og eddik. Kokes inn til cirka en femtedel før du tilsetter kyllingkraften og kokosmelken. Reduser til den er passe sterk. Smakes til med fish sauce og limejuice.


Kilde: Saus & Kraft

Ingredienser
200 gfisk i treninger, kveite eller annen hvit fisk
2 stkvårløk, finsnittet
1 pakkesukkererter
1 stkbok choy
4 sskoriander, grovhakket
1/2lime, kun saften
1 pakkeaspargesbønner
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 4 personer


Fisk og garnityr

Vask og kutt grønsakene i mindre biter. Fres dem i en kjele med olje, salt og pepper. Ha fisken i currysausen og la det trekke i 2 minutter. Tilsett koriander ved servering og smak til med lime.


Kilde: KA kompendie

Ingredienser
50 g grønn chili, hakket
50 gsjalottløk. finhakket
60 ghvitløk, forvellet 3 ganger
25 ggalangal, renset og hakket
50 gsitrongress
10 glimezest
10 gkorianderrot
5 g ristet og kvernet hvit pepper
5 gkorianderfrø
15 g salt
15 g rekepasta
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 10 middager for 4 personer

Grønn currypaste

Mos alt i en morter eller krydderblender.

Oppebevares kaldt eller fryses.

Tips

Lag gjerne currypasten selv, men har du ikke tid er det mulig å få kjøpt gode ferdige paster i butikkene.

Server curryen sammen med ris.

Gavekort

Hva med å gi bort en kulinarisk opplevelse? Gavekort er alltid en hyggelig julegave å gi bort - enten det er til én eller en hel avdeling.

Kurskalender

Ønsker du en kulinarisk opplevelse samt utvikle dine kokkeferdigheter, gjerne sammen med en venn eller kjæreste? Vi har mange ulike kurs

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer