Gunkan betyr

Ingredienser
2 arknori delt i 2 og kuttet i 3 cm brede strimler
150 gr ferdig kokt ris
2 stksildefileter
2 ssvårløk i tynne ringer
2 tsristede sesamfrø
1 ssfinhakket sylted ingefær
3 sssoya tapioka
12 stksmå korianderblader
Fremgangsmåte

Til 12 biter

Sildefiletene kuttes i små terninger, disse blandes så sammen med vårløk, sesamfrø og hakket ingefær.

Form risen til boller på samme måte som nigiri sushi.

Legg et bånd med nori rundt risbollen med den blanke siden ut, fukt enden med litt vann så den limer seg.

Toppen fylles med en liten skje med sildeblandingen.

Toppes så med litt soyatapioka og et fint blad koriander på hver gunkan.


Kilde: Sushi på norsk

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer