Gunkan betyr
2 ark | nori delt i 2 og kuttet i 3 cm brede strimler |
---|---|
150 gr | ferdig kokt ris |
2 stk | sildefileter |
2 ss | vårløk i tynne ringer |
2 ts | ristede sesamfrø |
1 ss | finhakket sylted ingefær |
3 ss | soya tapioka |
12 stk | små korianderblader |
Til 12 biter
Sildefiletene kuttes i små terninger, disse blandes så sammen med vårløk, sesamfrø og hakket ingefær.
Form risen til boller på samme måte som nigiri sushi.
Legg et bånd med nori rundt risbollen med den blanke siden ut, fukt enden med litt vann så den limer seg.
Toppen fylles med en liten skje med sildeblandingen.
Toppes så med litt soyatapioka og et fint blad koriander på hver gunkan.
Kilde: Sushi på norsk
WSET student - Karoline Aspli
Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

WSET- student Odd-Einar Tenden
Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

WSET- student Erik Arff Gulseth
Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo
Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Intervju med vinkelner Birk Torp
Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben
