Våre håndverkskokebøker

"Saus & kraft" og "Kok & stek" er to kokebøker som tar for seg kokkelære på et grunnleggende nivå.
I "Sushi på Norsk" lærer vi deg å lage sushi med Norsk sjømat. Hvis du liker å lage god mat, så er dette kokebøkene for deg! I våre håndverkskokebøker lærer du deg de viktigste teknikkene og prosessene for å lykkes på kjøkkenet. Du får med klassiske og moderne oppskrifter på kjøpet.

"Kok & stek"

"Kok & stek" vant prisen for årets beste kokebok i 2016, og det er vi veldig stolte av. I denne håndverksboka lærer du alle de viktigste teknikkene for varmebehandling av grønnsaker, fisk, kjøtt og frukt. Det handler om planlegging, gode råvarer og ikke minst at man setter av litt tid til å lage maten.

Utgitt av Gursli berg forlag. Foto: Paul Paiewonsky.

"Saus & kraft"

I denne håndverkskokeboka lærer du alt om saus og kraft, som jo er det som løfter råvarene til himmels, vil vi tørre å påstå. En fantastisk saus vil få ethvert måltid til å skinne, og middagen blir aldri det samme etter at du har lært deg å lage god saus. Du får mer enn 130 oppskrifter på alle typer sauser og klassiske retter samt mange gode råd og tips. Kan du det som står i denne boka vil du klare deg glimrende både i hverdagen og til fest.

Utgitt av Gursli berg forlag. Foto: Paul Paiewonsky.

"Sushi på Norsk"

I denne boken får du vite nøyaktig hvordan du skal gå fram for å lage god, norsk sushi. Du trenger minimalt med forkunnskaper, det er viktigere med godt humør og sans for utsøkte smaker. Skaff deg ingrediensene og ta med deg boka til kjøkkenbenken. Garantert godt resultat!

Utgitt av Dinamo forlag. Foto:Lisa Westgaard

Våre kokebøker

Du kan kjøpe våre kokebøker hos oss, ved våre to avdelinger, eller ved utvalgte forhandlere.

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer