Våre håndverkskokebøker

"Saus & kraft" og "Kok & stek" er to kokebøker som tar for seg kokkelære på et grunnleggende nivå.
I "Sushi på Norsk" lærer vi deg å lage sushi med Norsk sjømat. Hvis du liker å lage god mat, så er dette kokebøkene for deg! I våre håndverkskokebøker lærer du deg de viktigste teknikkene og prosessene for å lykkes på kjøkkenet. Du får med klassiske og moderne oppskrifter på kjøpet.

"Kok & stek"

"Kok & stek" vant prisen for årets beste kokebok i 2016, og det er vi veldig stolte av. I denne håndverksboka lærer du alle de viktigste teknikkene for varmebehandling av grønnsaker, fisk, kjøtt og frukt. Det handler om planlegging, gode råvarer og ikke minst at man setter av litt tid til å lage maten.

Utgitt av Gursli berg forlag. Foto: Paul Paiewonsky.

"Saus & kraft"

I denne håndverkskokeboka lærer du alt om saus og kraft, som jo er det som løfter råvarene til himmels, vil vi tørre å påstå. En fantastisk saus vil få ethvert måltid til å skinne, og middagen blir aldri det samme etter at du har lært deg å lage god saus. Du får mer enn 130 oppskrifter på alle typer sauser og klassiske retter samt mange gode råd og tips. Kan du det som står i denne boka vil du klare deg glimrende både i hverdagen og til fest.

Utgitt av Gursli berg forlag. Foto: Paul Paiewonsky.

"Sushi på Norsk"

I denne boken får du vite nøyaktig hvordan du skal gå fram for å lage god, norsk sushi. Du trenger minimalt med forkunnskaper, det er viktigere med godt humør og sans for utsøkte smaker. Skaff deg ingrediensene og ta med deg boka til kjøkkenbenken. Garantert godt resultat!

Utgitt av Dinamo forlag. Foto:Lisa Westgaard

Våre kokebøker

Du kan kjøpe våre kokebøker hos oss, ved våre to avdelinger, eller ved utvalgte forhandlere.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer