Hjemmelagede fiskekaker

Enkelt, smaksrikt og sunt. En fin måte å bruke hvit fisk på.

Ingredienser
500 gfiskefilet u/skinn og bein, hyse
1 sssalt, ikke toppet
1/4 tsmalt muskat
2,5 dlhel melk
1,5 sspotetmel, toppet
1/2 tsbakepulver
1/2kepaløk, kuttet i biter
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 4 personer


Fiskekaker


Del fisken i små biter og sett den kaldt mens du finner frem resten av råvarene. Det er viktig at fisken og melken er kald. Kjør fisk og salt på en kjøkkenmaskin til en seig masse, men ikke bland den for hardt. Bland så inn tørrvarene så alt er blandt godt sammen. Spe inn melken og tilsett den finkuttede løken til slutt.

Stek en en liten bit av fiskefarsen for å se om det er nok salt og krydder.

For kakene til ønsket størrelse og stek dem i pannen med nøytral olje.


Kilde: Kokken Kenneth

Ingredienser
300 g nøttesmør
2 stksjalottløk, finhakket
1 sssukker
1 sssherry
2 sssherryeddik
30 g chornichon (syrlig sylteagurk), finhakket
100 g små kapersbær
4 sspersille, finhakket
2 stkegg, kokt og delt i biter
sitron
Fremgangsmåte

Oppskriften er ti 4 personer


Kaperssmør


Brun smøret til det har en fin melkesjokolade farge, tilsett løk, sukker, sherry og eddik. Bland tilslutt inn chornichon, kapersbær, egg og persille. Smak til med sitron.


Kilde: Saus & Kraft

Ingredienser
2 stkgulrot, revet
1 stkeple, revet
1 stkfennikel, finsnittet
2 tseplecideredikk
1 ts sukker
salt
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 4 personer


Råkost

Riv gulrot og eple, kutt fennikelen i tynne skiver, strø over sukker og eplecider eddik. smak til med salt


Kilde: kokken Andreas

Tips

- Server også med potetsalat med sherrysmør.

- Smaken du bruker i fiskekakene kan lett varieres, her kan du bruke cayennepepper, røkt paprika, purreløk, dill eller andre smaker etter eget ønske.


Fiskekurs

Lær å tilberede fisk sammen med våre kokker.

Kurskalender

Ønsker du en kulinarisk opplevelse samt utvikle dine kokkeferdigheter, gjerne sammen med en venn eller kjæreste?

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer