Hvit sjokolademoussekake

Kake til hverdag og fest hvor smaksbildet enkelt kan varieres

Ingredienser
100 gmeierismør
100 g hvit sjokolade
2 stkegg
1,5 dlsukker
2 stklime, kun skallet
2,25 dlhvetemel
75 gristede og grovhakkede hasselnøtter
Fremgangsmåte

Oppskriften er til en 20 cm springform


Hvit sjokolade, lime- og hasselnøttbunn.


Gjør klar en springform med bakepapir i bunnen og rundt kanten.

Smelt smøret, tilsett sjokoladen og rør dette klumpefritt før det has over i en bolle. Rør sammen egg og sukker til en jevn masse (skal ikke bli eggedosis) og rør det inn i smørblandingen. Rør inn nøtter, hvetemel og lime zest.

Forvarm ovnen til 200 grader, stek i ca 15 minutter og avkjøl.


kilde: Konditoren Tine

Ingredienser
350 ghvit sjokolade
100 g helmelk
250 g fløte
1 stklime, kun saften
Fremgangsmåte

Oppskriften er til en 20 cm springform


Hvit sjokolademoussekake


Kle en springform med bakepapir i bunnen og med *plastfolie til kaker langs kanten.* Tykkere og hardere folie som ikke fester seg til moussen. Legg så i den ferdigstekte og avkjølte bunnen.

Smelt sjokoladen. Varm opp melken og hell den over den smeltede sjokoladen. Bland godt og la det avkjøles til ca 30 grader.

Rør inn limesaften. Lettpisk fløten (skal lager en liten topp om man løfter vispen) og vend inn litt krem i sjokoladeblandingen. Rør så forsiktig inn resten av kremen og hell moussen over i springformen med kakebunnen i.

Sett formen i fryseren og vent gjerne et døgn før du tar kaken ut av formen.

Pynt med ønsket pynt. Vi synes det er veldig godt å pynte med ristede- og karameliserte nøtter samt noen friske frukter eller bær.


Kilde: KA- Kompendie

Tips

Hvis du ønsker å variere moussen kan du bytte ut limesaften med 0,2 dl pasjonsfruktjuice, tinvedjuice eller andre friske smaker du kunne tenke deg.

Det er også mulig å bytte ut den hvite sjokoladem med samme mengde melkesjokolade. Da kan det også være godt å bytte ut 0,2 dl fløte med pisket creme fraishe og smakssette moussen med litt Baileys i stedet for lime.

Kom og ta desserten med oss på selveste valentine dag!

Denne kvelden smaker vi oss frem til perfekte kombinasjoner av sjokoladedesserter og vin, og vi smaker musserende-, hvite-, røde-, og forsterkede viner. Vi smaker fem ulike drikker og fem ulike tilberedninger av sjokolade.

Kurskalender

Ønsker du en kulinarisk opplevelse samt utvikle dine kokkeferdigheter, gjerne sammen med en venn eller kjæreste?

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer