Intervju med Ronny- en tidligere vinkelnerstudent

Ronny Kolvik fra Bro i Ålesund. Han ble ferdig utdannet sommmelier hos KA i juni 2017.

Hvorfor valgte du å utdanne deg til sommelier?

Jeg tenkte en god stund før jeg bestemte meg i fjor sommer at jeg trengte litt ny inspirasjon. Jeg var litt rastløs og ønsket nye utfordringer. Å lære mer om vin er definitivt innenfor mitt fagfelt og det vil også kunne hjelpe meg å bli flinkere på mat og vin i kombinasjon. Å kunne bistå restaurantsjefen med hvilke vin som kan passe til ulik mat vil styrke min faglige kompetanse og det ser jeg på som veldig nyttig, forteller Ronny.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Det er definitivt veldig lærerikt, men også krevende, forklarer Ronny. Det er intense uker hvor man smaker MYE vin, så det er en del å holde oversikt over. Når det er sagt så lærer man ekstremt mye den tiden man er på KA.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli sommelier?

Man bør først og fremst ha interesse for faget. Det kan være lurt å begynne med å smake seg gjennom ulike typer av vin på forhånd, så man er litt forberedt. Oppretthold smakingen av ulike viner underveis i kurset og gjerne etter kurset også. På den måten vil du klare å holde tritt med undervisningsopplegget, samt holde kunnskapen relevant etter endt utdanning.

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

Ja, det kan jeg absolutt gjøre. Måten undervisningen er lagt opp på med èn uke av gangen passer meg også veldig godt, fortsetter Ronny. Da kommer man liksom skikkelig inn i vin-bobla og lærer veldig mye på en gang. Det passer meg veldig bra.

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

kurskalender

Se vårt varierte kurstilbud og meld deg på!

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer