Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Jeg jobber med noe helt annet enn vin, men har siden lenge vært glad i god mat og vin, uten at jeg har hatt så mye kunnskap om særlig vin. Vininteressen har bare økt de senere årene, og i 2020 tok jeg WSET level 2 hos KA. Det ga meg mye ny og spennende kunnskap, og ikke minst ble jeg nysgjerrig på å lære meg mer. For en som ikke jobber i bransjen har sommelier vært noe uoppnåelig, men da jeg først begynte å tenke tanken så ble det til at jeg bestemte meg for å bare gjøre det. Jeg hadde angret om jeg ikke gjorde det 😊


Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Utdanningen hos KA er veldig godt satt sammen. Generelt er det et proft opplegg/organisering, og ikke minst er det faglig dyktige og inspirerende forelesere. Vi har god mulighet til å ha dialog underveis i undervisningen også, det være seg på teori eller under smaking. Det praktiske rundt forelesnings-samlingene er også veldig godt lagt til rette, så vi som studenter trenger ikke tenke på noe annet enn det faglige. Og så er det deilige lunsjer fra de gode kokkene ved KA 😊


Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Først og fremst: just do it! Det krever interesse og vilje til å bruke tid på det, og så vil jeg anbefale alle å gå gjennom pensumet til hver forelesningsrekke på forhånd, da har en langt mer igjen for det allerede på forelesningen. God teoriforståelse er også grunnlaget for å gjøre det bra på blindsmaking. Forsøk å bruke tid hver dag på teori eller smaking, om det er rene studier, egen-quiz eller åpne smakinger – da blir det mer overkommelig, og jeg tror også at stoffet sitter bedre.


Kan du anbefale denne utdanning til andre?

Jeg kan lett anbefale utdanningen hos KA; den har gitt meg et nytt nivå av kunnskap om vin, og et godt fundament å bruke videre – om det blir å ta det ut i praksis eller å lære seg ennå mer.

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer