Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Jeg er vel sånn at når jeg blir skikkelig interessert i noe, kan det ta litt av. Så jeg tok WSET L3 her i fjor høst og var veldig fornøyd med det – det ga bare mersmak å lære mer om vin og bli best mulig. Den naturlige fortsettelsen var å ta vinkelneren, og da det en selvfølge å ta den også på KA.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Opplegget er veldig bra og gjennomarbeidet. Det er flere forskjellige forelesere, men alle har svært høy kompetanse. Spesielt er det et privilegium å få studere under Heidi. Foruten den rent vinfaglige biten, kan jeg si at opplegget rundt også er i særklasse – for eksempel skal du lete lenge etter bedre lunsjer på utdanningssteder.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Jeg vil virkelig anbefale å lage smakegrupper. Man er avhengig av å få smakt mye, men det blir fort dyrt. Så hvis man går sammen med en gjeng andre, fra studiet eller interesserte venner man kjenner, får man smakt mer for mindre penger per person – og så er det hyggelig, da! Jeg har i tillegg fått kona mi til å kjøpe inn en del forskjellig vin uten at jeg vet hva det er, så hver gang vi har drukket vin i det siste «blinder» hun meg. Veldig lærerikt for meg og gøy for henne også.

Kan du anbefale denne utdanning til andre?

100 prosent. Du får ikke bedre vinutdanning i Norge.

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer