Eple crumble pai

Deilig pai, som enkelt kan lages når man får uventet besøk og en flott måte å bruke sesongens epler på.

Ingredienser
100 ghvetemel
100 gsaltet meierismør
100 gsukker
50 ghavregryn
300 gepler skrelt og i biter
Fremgangsmåte

Oppskriften er til en ildfast form


Kutt eplene og legg dem i en ildfast form, dryss over ca. 2 ss sukker, forstek dette på 160 grader i ca. 15 min.

Bland alle de andre ingrediensene sammen til en smuldrete deig, og fordel dette utover eplene. Stek så videre på 160 grader i ca. 15 min., til den er gylden og fin.


Kilde: KA kompendie

Ingredienser
2 dlhelmelk
0,6 dlfløte
1/2 dlsukker
1/4 stkvaniljestang
3 stkeggeplommer
Fremgangsmåte

Oppskriften er til en servering

Vaniljesaus

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljemarg i en kjele. Ha eggeplommer i en bolle og spe med den varme væsken over eggeplommene mens du pisker. Hell tilbake i kjelen, varm opp til rett under kokepunktet (87 grader) under oppvarming på medium varme. Vaniljesausen vil da tykne til passe konsistens.
Ta av platen og sil over i en bolle eller boks, kjøl ned.


Kilde: KA Kompendie


Tips

-Server kaken lun, vaniljesausen kan gjerne byttes ut med is.

-Eplene kan enkelt byttes ut med rabarbra når det er sesong for det.

Gavekort

Gi en kulinarisk opplevelse i gave.

Kurskalender

Ønsker du en kulinarisk opplevelse samt utvikle dine kokkeferdigheter, gjerne sammen med en venn eller kjæreste? Vi har mange ulike kurs.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer