Melkesjokolade- og appelsinterte

Påskesesongens smaker i en enkel og god terte.

Ingredienser
60 ghvetemel
120 gusaltet smør, romtemperert
90 gmelis
1 stkegg
1/2 tssalt
1/2 stkappelsin, kun fin revet skall
170 g hvetemel
Fremgangsmåte

Oppskriften er til en form på 20 cm


Mørdeig


Bland ingrediensene og elt det sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melet (170g) og bland forsiktig til en jevn deig. Avkjøl til den er kald. Kjevles ut med litt mel til to millimeters tykkelse. Legg i paiform og stek under press (dekk deigen med bakepapir eller aluminiumsfolie og dekk med tørre erter eller lignende) og stek på 160 grader i 15 minutters. Avkjøl.

Fyll det stekte og avkjølte mørdeigsskallet med sjokoladekremen.


Kilde: Kok & stek


Ingredienser
350 gmelkesjokolade
250 gletttpisket, fløte
50 gmelk
1/4 dlcointreau
kvikk lunsj
Fremgangsmåte

Oppskriften er til en terte

Sjokoladen brytes opp i mindre biter og smeltes forsiktig i vannbad. Kok opp melk og cointreau og hell over sjokoladen. Røres glatt i en bolle. Lettpisk fløten og bland sammen med sjokoladen. Fyll kremen i mørdeigen og sett terten kjølig så den får satt seg.

Hakk opp kvikklunsj og dryss over.


Kilde: KA - kompendie

Helstekt lammelår med hvitløkssjy

Denne deilige oppskriften er hentet fra vår kokebok Saus & Kraft.

Bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk og kan være et godt alternativ til påskemiddagen.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer