Müslibar

Perfekt til snaksen til skituren eller i matpakken.

Ingredienser
2.5 dl havregryn
2,5 dl kokos
1,5 dlkli
1 dlsesamfrø
1 dlgreskarkjerner
2 dlhakkede tørkede dadler
50 gsmør
40 gkokosfett
0,5 dlhonning
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 1/2 langpanne


Müslibar

Dekk langpannen med bakepapir. Rist havregryn, kokos, sesamfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner på medium temperatur i en tørr stekepanne. Dette tar ca. 6 minutter. Avkjøl og tilsett hakkede dadler.

Smelt smøret/kokosfettet på lav temperatur i en kjele og rør inn honningen. Rør til det er godt blandet. Tilsettes det tørre og bland godt. Spre muslibar-blandingen i langpannen og press ut blandingen til jevn tykkelse med kjevle eller en ren glassflaske. Avkjøl.

Del opp med kniv til passe biter. Holdbar i kjøleskapet i en lufttett boks i 2 -3 uker.

Her kan det også varieres med sjokolade og nøtter/mandler om man ønsker det.


Kilde: KA- kompendie

Hjemmelaget knekkebrød

Knasende godt hjemmelaget knekkebrød

4-korn brød

Hjemmelaget brød som er sunt og godt til frokosten eller matpakken.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer