Nudelsalat

Enkelt og godt med fisk, kjøtt eller som vegetarrett.

Ingredienser
300 gglassnudler
2 stk gulrot
1 stkfennikel
1 stkknutekål
1 pksukkererter
1 stkmango
1 stkrød chili
1/2 dlristede peanøtter
1 sssesamfrø
2 sshakket vårløk
2 sshakket koriander
Fremgangsmåte

Oppskriften er for 4 personer.
Kok glassnudlene i lettsaltet vann til de er møre, og avkjøl under rennende vann. Snitt alle grønnsakene i tynne strimler, mariner alle grønnsakene i 1 dl ponzusaus og vend inn de kokte glassnudlene. Topp salaten med nøtter, sesamfrø, hakket koriander og vårløk.

Ponzu saus oppskriften finner du her.

Nudelsalat kan serveres som tilbehør med stekt kveite.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer