Pasta Vongole

Midellhavsskjellene vongole er er saftige og kjøttfulle, finner du ikke disse på butikken kan du godt bruke norske hjerteskjell som minner om vongloe.

Ingredienser
1 kg vongoleskjell/hjerteskjell
2 stksjalottløk, finhakket
2 feddhvitløk, finhakket
2 dltørr hvitvin
4 stkplommetomat, kuttet i terninger
1/2 stkrød chilli, kuttet i tynne ringer
1/2 buntbladpersille,
5 ssgod olivenolje
1/2 stykksaften fra en halv sitron
500 g tørr pasta
3 sssmør
flaksalt og nykvernet, sort pepper etter smak
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 4 personer


Begynn med å skylle hjerteskjellene i kaldt vann i minst en time. Hjerteskjellene kan inneholde mye sand som må skylles bort.

Ha en gryte som er stor nok til skjellene. Start med å surre sjalottløken og halvparten av hvitløken sammen med 2 ss olivenolje i gryten.

Når løken og hvitløken har blitt blank, uten å ha tatt farge, tilsettes vongloeskjellene/hjerteskjellene. Ha over hvitvinen på sterk varme og sett på lokk.

La dette dampe i ca. 3-4 minutter eller til skjellene har åpnet seg.

Sil av kraften og rens halvparten av skjellene, resten brukes til pynt i pastaen.

Kok pastaen i rikelig med vann og 1 ts salt pr. liter vann.

Begynn å surre hvitløk, chili og tomatene sammen med resten av olivenoljen. Når dette har kokt i 3-4 minutter på medium varme tilsettes den silte hjerteskjellkraften. Kok litt inn slik at man får god smak på kraften.

Når pastaen er aldente (litt tyggemotsand) siles den godt av i et dørslag, tilsett litt smør som pastaen vendes i og deretter sammen med sausen, skjellene og bladpersillen.

Smak til med flaksalt, pepper og sitronjuice.


Kilde: Saus & kraft

Italienske smaker

Lær håndverket bak den italienske matfilosofien slik at du kan gjenskape de autentiske smakene i dit eget kjøkken.

Pastakurs

Våre kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage pasta og gir innspill på hva som passer til. Underveis i kurset vil du smake flere ulike kombinasjoner av pasta, deriblant ravioli, farfalle og linguini.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer