Pepperkaker
Pepperkaker hører hjemme i jula og hva er da bedre enn hjemmelagde?

300 gr | smør |
---|---|
250 gr | sukker |
3,5 dl | mørk sirup |
1 ts | malt nellik |
2 ts | malt ingefær |
1 ts | sort pepper |
2 stk | egg |
2 ts | natron |
800-950 gr | hvetemel |
Oppskriften er for ca. 40 stk pepperkaker
Varm opp smør, sirup, sukker og krydder i en kjele. Rør til sukkeret har løst seg opp.
La blandingen kjøle seg ned til romtemperatur og rør inn et og et egg. Sikt i mel og natron, kna til en smidig deig.
Pakk i plast og la den hvile et døgn i kjøleskapet.
Kjevle deigen ca. 4 mm tykk og stans ut med ønsket utstikker. Legges på bakepapir og stekes på 220 grader i ca. 8 - 10 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.
Pynt med melisglasur når kakene er avkjølt.


Gavekort
Gi en kulinarisk opplevelse i gave. Bestill gavekort i dag!
Gavekortet sendes på epost til bestillers adresse, men du kan velge å sende til mottaker direkte. Husk å sette inn mottakers epostadresse i tilfelle.
Reke og blåskjellsaus
Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge
Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo
Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Intervju med vinkelner Birk Torp
Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Intervju med vinkelner Christina Andersen
Christina er 32 år og fra Tromsø.
Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen
Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.
