Sitronterte
Sitronterte med marengs, en klassiker som smaker himmelsk.

60 g | hvetemel |
---|---|
120 g | usaltet smør, romtemperet |
90 g | melis |
1 stk | egg |
1/2 ts | salt |
170 g | hvetemel |
Oppskriften er for 4 porsjoner
Mørdeig
Bland ingrediensene og elt det sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melet (170g) og bland forsiktig til en jevn deig. Avkjøl til den er kald. Kjevles ut med litt mel til to millimeters tykkelse. Legg i paiform og stek under press (dekk deigen med bakepapir eller aluminiumsfolie og dekk med tørre erter eller lignende) og stek på 160 grader i 15 minutters. Avkjøl.
Fyll det stekte mørdeigsskallet med sitronkrem.
Kilde: Kok & stek
110 gr | sitronsaft |
---|---|
85 gr | hele egg |
35 gr | eggeplomme |
90 gr | sukker |
1/2 stk | sitron (kun zest) |
1,5 | gelatinplate |
115 gr | kaldt usaltet smør i terninger |
Sitronkrem
Legg gelatinplater i kaldt vann før bruk. Bland sitronsaft, eggeplomme, hele egg, sukker og sitronzest i en kjele og varm forsiktig opp til det tykner. Ta kjelen av platen. Tilsett gelatin og rør inn smørterninger i massen til du få en fin og glatt krem. For en helt glatt krem siler du den før den fylles over på sprøytepose og legges kaldt.
2 stk | eggehviter |
---|---|
50 g | sukker |
Marengs
Eggehvitene og sukkeret piskes stivt i en kjøkkenmaskin. Fyll i en sprøytepose og sprøyt små, elegante topper oppå sitronkrem. Om ønskelig kan marengsen brennes med en liten brenner.

kurskalender
Vi holder inspirerende kurs for deg og dine venner. Se vårt varierte kurstilbud og meld deg på!

mini kokkeskole
Et tredagers kokkekurs med våre dyktige og engasjerte kokker, hvor du lærer om alt fra saus til dessert. Du vil ta med deg mange gode tips for å utvikle dine ferdigheter hjemme på ditt eget kjøkken
Reke og blåskjellsaus
Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge
Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo
Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Intervju med vinkelner Birk Torp
Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Intervju med vinkelner Christina Andersen
Christina er 32 år og fra Tromsø.
Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen
Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.
