Sitronterte

Sitronterte med marengs, en klassiker som smaker himmelsk.

Ingredienser
60 ghvetemel
120 gusaltet smør, romtemperet
90 gmelis
1 stkegg
1/2 tssalt
170 ghvetemel
Fremgangsmåte

Oppskriften er for 4 porsjoner

Mørdeig

Bland ingrediensene og elt det sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melet (170g) og bland forsiktig til en jevn deig. Avkjøl til den er kald. Kjevles ut med litt mel til to millimeters tykkelse. Legg i paiform og stek under press (dekk deigen med bakepapir eller aluminiumsfolie og dekk med tørre erter eller lignende) og stek på 160 grader i 15 minutters. Avkjøl.

Fyll det stekte mørdeigsskallet med sitronkrem.


Kilde: Kok & stek

Ingredienser
110 grsitronsaft
85 grhele egg
35 gr eggeplomme
90 gr sukker
1/2 stk sitron (kun zest)
1,5 gelatinplate
115 gr kaldt usaltet smør i terninger
Fremgangsmåte

Sitronkrem

Legg gelatinplater i kaldt vann før bruk. Bland sitronsaft, eggeplomme, hele egg, sukker og sitronzest i en kjele og varm forsiktig opp til det tykner. Ta kjelen av platen. Tilsett gelatin og rør inn smørterninger i massen til du få en fin og glatt krem. For en helt glatt krem siler du den før den fylles over på sprøytepose og legges kaldt.

Ingredienser
2 stkeggehviter
50 gsukker
Fremgangsmåte

Marengs

Eggehvitene og sukkeret piskes stivt i en kjøkkenmaskin. Fyll i en sprøytepose og sprøyt små, elegante topper oppå sitronkrem. Om ønskelig kan marengsen brennes med en liten brenner.

kurskalender

Vi holder inspirerende kurs for deg og dine venner. Se vårt varierte kurstilbud og meld deg på!

mini kokkeskole

Et tredagers kokkekurs med våre dyktige og engasjerte kokker, hvor du lærer om alt fra saus til dessert. Du vil ta med deg mange gode tips for å utvikle dine ferdigheter hjemme på ditt eget kjøkken

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer