Sjokoladefondant med syltede kirsebær

En klassiker som alle liker, den er lett å lage og gjestene blir imponert! Røren til fondanten kan godt fryses og stekes fra fryst tilstand, men da må steketiden forlenges.

Ingredienser
100 gmørk sjokolade
100 g smør
2 egg
1 dlsukker
5 sshvetemel
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 4 personer

Sjokoladefondant

Sjokolade og smør smeltes i en bolle over vannbad. Egg og sukker piskes til eggedosis i en kjøkkenmaskin og blandes inn i sjokoladen. Sikt i hvetemel og rør sammen. Fylles i smurte former. Du kan enten steke fondanten med en gang, eller sette fylte former i kjøleskap eller fryser. Husk at det tar lenger tid å steke fondanten om den tas fra kjøleskap eller fryser enn om de fylte formene stekes romtemperert. Fondanten skal være flytende i kjernen, så det er viktig at den ikke stekes for lenge.


Smør formene med mykt smør og dryss med et tynt lag mel. Kjøp gjerne engangsformer i aluminium. Kakene stekes ved 200 grader i cirka 7-8 minutter, avhengig av størrelsen på formene og temperaturen på røren.


Kilde: Saus & Kraft

Ingredienser
200 g kirsebær
2 dl sukker
1 dl vann
litt brun rom eller maraschino
(hvis det er til voksene)
2 ssmaisenna rørt ut i vann
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 4 personer


Syltede kirsebær


Kok opp sukker og vann, tilsett kirsebærene uten steiner og la det trekke i 7 minutter. Ta ut bærene og kok inn laken til passe smak og smak eventuelt til med rom. Jevnes med maisenna til ønsket konsistens. Avkjøles eller serveres varm.


Kilde: Saus & Kraft

Serveringstips

Mens fondanten står i stekeovnen gjøres tallerkenene klare med saus og eventuelt is etter ønske. Da kan kakene serveres umiddelbart etter at de er ferdigstekt. Løsne kakene forsiktig med en liten kniv, snu formene på hodet på tallerkenene og løft av formen. Serveres med en gang.

Gavekort

Hva med å gi bort en kulinarisk opplevelse? Gavekort er alltid en hyggelig julegave å gi bort - enten det er til én eller en hel avdeling.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer