Syltede grønnsaker

Om våren, sommeren og høsten er det sesong for norske grønnsaker. Her er et tips til hva du kan gjøre for å kunne nyte de smakfulle grønnsakene også utenom sesong.

Ingredienser
Gulrot
Blomkål
Løk
Fennikel
Beter
Agurk
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 1 stort Norgesglass


Syltede grønnsaker

Her kan man bruke nesten alt av grønnsaker.

Grønnsakene kuttes i biter med jevn størrelse og legges på sylteglasset.


Kilde: kok &stek

Ingredienser
1 dlsuker
2 dl eplesidereddik
3 dlvann
krydder etter ønske (for eksempel sennepsfrø, korianderfrø, fennikelfrø, laurbærblad)
Fremgangsmåte

Oppskriften er til 1 stort Norgesglass

Syltelake

Kok opp alle ingrediensene og hel over grønnsakene i sylteglasset.

Glasset kjøles så ned og oppbevares kaldt.


Tips

De syltede grønnsakene bør stå i minst to døgn før man spiser av de. De passer utmerket til fiskeretter og salater. Uåpnede glass holder seg i to måneder. Åpnede glass bør brukes innen en måned.

Meat free weekday

Kurset har fokus på å spise mindre kjøtt og fisk i hverdagen, og vi har hentet inspirasjon fra flere deler av verden.

Kurskalender

Se vårt varierte kurstilbud og meld deg på!

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer