Syltet sopp

Har du plukket mer sopp en du klarer å spise, er sylting et godt alternativ og fint å gi bort i gave.

Ingredienser
2 dlsukker
6 dlvann
4 dlhvitvinseddik
1 stklaubærblad
1 stksjalottløk
4 stkristede pepperkorn
500 g kantarell eller steinsopp
Fremgangsmåte

Syltet sopp

Kok opp alle ingrediensene, hell den varme syltelaken over soppen. Avkjøles på benken før den settes i kjøleskapet, i et norgesglass e.l.

Det er viktig å sterilisere glassene før du har i soppen og syltelaken. Den beste måten å sterilisere glassene du skal bruke til sylting, er i ovnen. Da slipper du å tørke glassene etterpå. Vask dem godt, skyll dem i kokende vann og sett glassene i stekeovnen i minumum ti minutter. Dersom du velger å koke glassene er det lurt å tørke dem med et sterilt håndkle.

Kilde: Kokken Morten Sjøvik

Tips

Litt om sopp med Morten Sjøvik

Hvordan tørke sopp

Plukk sopp på en trygg måte soppkontroll.no


Server soppen som tilberhør til vilt middagen eller sammen med posteier .

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer